Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Kolegów,przerobiłem już opcję szukaj.Chodzi mi o to jaki jest typ łożyska do tylnej piasty,e36,hamulce bębnowe,rozmiar39/72/37.pozdrawiam
Opublikowano
nie,można wymienić same łożysko.Nie byłoby problemu gdybym mógł unieruchomić auto i je zdemontować,ale niestety musze je najpierw kupuić a potem brać się za robote.Chodzi mi o typ np.czy jest RS itd.pozdro
Opublikowano

No to nie pomogę,ja obdzwoniłem wszystkie sklepy i tylko z piastą do tyłu wiem że można kupić podobne ale ponoć jest problem z wytłoczeniem ,

Ale jak masz inne wiadomości to pisz bo mnie już od jakiegoś czasu czeka wymiana choc mechanik powiedział że te łożyska są jak łańcuchy rozrządu "prawie dożywotnie".

Opublikowano
Można wymienic same łożysko ja za wymiane płaciłem coś ok 100zl tez mam z tyłu bembny a łożysko kupiłem na allegro juz nie pamietam dokładnie od kogo ale dobiera sie jak kazdą czesc podajesz rocznik silnik i musi pasować u mnie nie było żadnego problemu.
Opublikowano
bo tak pewnie jest z ta dożywotnością,ale mnie już wk$^&%$wia to buczenie i biorę się za to,można wymienić same łożysko-tego jestem pewien.jak to zrobię to opiszę na forum.pozdro
Opublikowano
jak dobrze kojarzę w e36 tylne łożysko występuje razem z piastą a przednie jest wymienne.

Ja mam dokładnie inne odczucie. Jak wymieniałem to z przodu całą piastę, natomiast z tyłu same łożysko :?

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Można wymienic same łożysko ja za wymiane płaciłem coś ok 100zl tez mam z tyłu bembny a łożysko kupiłem na allegro juz nie pamietam dokładnie od kogo ale dobiera sie jak kazdą czesc podajesz rocznik silnik i musi pasować u mnie nie było żadnego problemu.

wiem że nie ma problemu,tylko jako ciekawostkę podam cenę SKF ok.120zł a w sklepie z łożyskami BIMET(uważam że nie ustępują jakością żadnej firmuwce,bo montowałem je w skrzyni Mitsubishi L300 i lata do dzisiaj) cena od 30 do 50zyli tylko potrzebny jest typ łożyska.pozdro

Opublikowano
jak dobrze kojarzę w e36 tylne łożysko występuje razem z piastą a przednie jest wymienne.

Ja mam dokładnie inne odczucie. Jak wymieniałem to z przodu całą piastę, natomiast z tyłu same łożysko :?

Możliwe bo nie wiedziałem dokładnie które,ale na pewno któreś było zintegrowane z piastą. :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tył łożysko, przód piasta. Przerabiałem to wiem ;) Ceny łożysk różne, za SKF komplet z pierścieniem i nakrętką dałem chyba 160 zł

Pozdrawiam.