Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Od trzech dni mam kłopot z moim autem :( BMW E36 2.0 benzyna 1991 rok przebieg 175tys oryginalny problem polega na tym że podczas odpalania auta obroty spadają do ok 600 po przy gazowaniu czasami problem ustępuje nie dzieje się tak za każdym razem Problem powraca nawet podczas jazdy samochód traci moc staje się mulisty redukcja biegów nic nie daje czasem słychać odgłosy z dołu silnika jakby pierdzenie czy delikatne strzelanie!

- świece wymieniałem na bosch 4 elektrodowe data wymiany 2010 wrzesień

- Dziś wymieniłem filtr paliwa bez zmian nadal pojawiają się te objawy

- Przepływomierz sprawdzałem w ten sposób - jak autko odpaliłem obroty chodziły równo po odłączeni Przepływomierz zaczęły falować po podłączeniu chodził równiutko

Spadek mocy pojawia się podczas jazdy ale są takie momenty że przejadę 60km i wszystko jest Oki

co to może być ??

fotka jakim mam silnik

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7b3c3d2ee9e1c2f4.html

Opublikowano
U mnie przepływka minimalnie reaguje na wypięcie, natomiast gdy podpinam to silnik przydusza Się na chwile po czym wchodzi na obroty,czy ok jest przepływka?
Opublikowano
Mi ten problem też się ostatnio pojawił tylko, że przy odpalaniu czasem spadają obroty ale zaraz wskakują (przy niższej temperaturze). Myślę, że u mnie to wina gazu (sekwencja). Takie problemy miałem jak odpalałem auto od razu na gazie przy chłodnym silniku. Wydaje mi się, że auto samo od razu na gaz chce się przełączyć i stąd spadki takie a nie inne ;)