Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli ktoś w tym siedzi to dorabia tablice wykupuje OC i... w drogę. Akurat mnie ta procedura nie dziwi. To dość popularne u handlarzy...przynajmniej te są nie na tekturze :mrgreen: A OC w każdym razie wykupuje się zdalnie- przez telefon i drukuje się w razie jakiejś kontroli.

Jasne - mnie tez nie dziwi fakt, że handlarz zamiast kupić legalne tablice za 80 Ojro - woli kupić "wyrób kolekcjonerski" z alledrogo za 11zł i z tymże oferuje sprzedaż samochodu, którym defacto nie wolno się poruszać w naszym kraju gdyż jedynym dokumentem dopuszczającym pojazd do ruchu w PL jest DR, który poprzez wymeldowanie traci ważność. Dziwi mnie natomiast to, że wmawia się kupującemu, że wykupując OC może w ten sposób wracać do domu na kołach. Nawet mając przy sobie OC oraz przegląd zerowy to te tablice uprawniają jedynie na wjazd na lawetę....

Pozdrawiam

Problem w tym ,że wielu naiwnych wierzy w te bzdury i kupuje takie auta - a już fakt ,że kupują na umowy in-blanco jest dla mnie zupełnie niezrozumiały. Osobiście jak słyszę o takich rzeczach kończę rozmowę. Taka oferta to nie okazja - to normalne oszustwo - równie dobrze wszystkie informacje na temat takiego wozu mogą być tyle samo warte co zapewnienia o możliwości powrotu na kołach :)

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak czytam takie głupoty że koleś kupił auto za 1000 zł i włożył 3 tys i jest zadowolony. Nawet jeśli będzie okazja to na pewno nie będzie kosztowało 1000 zł.

Dla ciebie może to być miód, malina orzeszki a to dlatego że nie jesteś wymagający. Dla innego to nawet za te twoje 1 tys + 3 tys włożone nie sprawią że ktoś w ogóle zawiesi na nim oko.

Ulep zawsze będzie ulep i nawet worek kasy tego nie zmieni

Opublikowano

Witam wszystkich. Chcę kupić bmw i mam kilka opcji. Może ktoś już je oglądał i powie coś na ich temat albo nawet wywróży coś ze zdjęć i opisów.

http://olx.pl/oferta/bmw-320i-e36-coupe-150km-z-lpg-sekwencja-CID5-IDbadS7.html#80aabdf5ac;promoted

http://olx.pl/oferta/bmw-e36-lpg-CID5-IDbvUaL.html#80aabdf5ac

http://olx.pl/oferta/bmw-e36-full-opcja-6499-CID5-IDbkOUd.html#80aabdf5ac

Opublikowano
Jak czytam takie głupoty że koleś kupił auto za 1000 zł i włożył 3 tys i jest zadowolony. Nawet jeśli będzie okazja to na pewno nie będzie kosztowało 1000 zł.

Dla ciebie może to być miód, malina orzeszki a to dlatego że nie jesteś wymagający. Dla innego to nawet za te twoje 1 tys + 3 tys włożone nie sprawią że ktoś w ogóle zawiesi na nim oko.

Ulep zawsze będzie ulep i nawet worek kasy tego nie zmieni

Wierzyć nie musisz :). To że jest zarysowane, że progi trochę nie domagają, że blachę zaczyna łapać rdza mnie akurat nie boli, nie jestem pedantem jak Ty i nie muszę mieć "igły", wystarczy że dobrze jeździ i nikt nie musi się na nie napalać itp.

A to, że ..... taki jak ty ma ból bo komuś udało się trafić na prawdziwą okazję to już nie moja wina.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ubliżajmy sobie.

Rozmawiamy o czymś co się nie złamie za rok czy półtora i nie leje się olej z każdego podzespołu.

Akurat wiedząc jakie oferuje części to na pewno rozkręca lepsze maszyny niż niektórzy jeżdżą.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Nie ubliżajmy sobie.

Rozmawiamy o czymś co się nie złamie za rok czy półtora i nie leje się olej z każdego podzespołu.

Akurat wiedząc jakie oferuje części to na pewno rozkręca lepsze maszyny niż niektórzy jeżdżą.

W porządku, przepraszam za słowo cebula.

Okazje się zdarzają i tyle :). Mam auto rok i jest jeszcze w tak dobrej kondycji, że jeszcze kilka lat wytrzyma bez problemu.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma się o co denerwować, a forum jest po to żeby wymieniać swoje poglądy i dyskutować :cool2:
ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Ponawiam swoje pytanie bo widzę że nikt się nie zainteresował. Czy któryś z tych samochodów jest warty uwagi? Nie znam sie za bardzo na samochodach, zdecydowalem sie na zakup bmw w granicy cenowej do 7000 tys. Czy może ktoś podpowiedzieć czy warto coś kupić z tych opcji albo ktoś ma z forumowiczów ciekawą opcje kupna bmw :)

http://olx.pl/oferta/bmw-320i-e36-coupe-150km-z-lpg-sekwencja-CID5-IDbadS7.html#8ac8a429b5;promoted

http://olx.pl/oferta/bmw-e36-2-0-lpg-wroclaw-CID5-IDbD1QZ.html#8ac8a429b5

http://olx.pl/oferta/bmw-e36-lpg-CID5-IDbvUaL.html#8ac8a429b5

http://olx.pl/oferta/sprzedam-bmw-e36-2-0-lpg-1996r-CID5-IDbyv8Z.html#8ac8a429b5

http://olx.pl/oferta/bmw-e36-full-opcja-6499-CID5-IDbkOUd.html#8ac8a429b5

http://olx.pl/oferta/auto-osobowe-CID5-IDbnyK5.html#8ac8a429b5

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolejne drażniące ogłoszenie :) Auto ładnie wysprzątane,umyte wszystko na cacy. Sprowadzone z absurdalnie niskim przebiegiem w idealnym stanie jak zawsze niewymagającym wkładu finansowego (taki prezent od Niemca w ramach przyjaźni polsko-niemieckiej) ale bez alufelg - dobrze,że w cenie jest silnik :) Oczywiście wszystko ładnie ale dodać trzeba opłaty i jak zwykle bzdura o możliwości powrotu na kołach hehe - chyba na lawecie ,która też ma koła więc jest jakaś prawda .Po wjeździe na lawetę trzeba pamiętać o zdaniu felg bo przecież nie są w komplecie :) A może kupujący przyjedzie z własnymi - zawsze jest rozwiązanie. Jak zawsze powtarzam nie wierzę w cuda z zachodu, auto trzeba obejrzeć na żywo ale tego typu ogłoszenia mnie osobiście odrzucają.
Opublikowano
Sprowadzone z absurdalnie niskim przebiegiem

Przebieg potwierdza też stan kierownicy skórzanej ( w aukcji tegoż samego handlera jest też Compact posiadający 230k km na blacie z plastikową kierą w tym samym stanie co tutaj, oraz turas z przebiegiem 260k km i też kierą w tym samym stanie). Gałka zmiany biegów oraz jej mieszek tez w stanie idealnym potwierdzającym ów przebieg. Pożółkła pokrywa zaworów także potwierdza 131k km. Toże samo boczki drzwi.

Nie wiem kto się jeszcze na to nabiera - skoro wszędzie się trąbi o cofaniu liczników. Gdyby proceder był karalny w PL może byłoby tego mniej. Natomiast udowodnić handlarzowi, że dokonał korekty licznika jest bardzo ciężko i często jest to nieopłacalne przy tego typu pojazdach. Poza tym oni przeważnie nie figurują w umowach - są tylko bezimiennymi pośrednikami.

ale bez alufelg - dobrze,że w cenie jest silnik :)

Hahaha - no to mnie ubawiło najbardziej. Uprzejmie proszę kupującego o przyjechanie z własnym kompletem kół :mad2: :mad2: :mad2:

Oczywiście wszystko ładnie ale dodać trzeba opłaty i jak zwykle bzdura o możliwości powrotu na kołach

Potwierdza to tylko fakt, że handlarz nie figuruje w umowie i jest ona sporządzona in blanco pomiędzy Hanssem Klossem a przyszłym nabywcą. I potem weź udowodnij, że to akurat ten handler cofnął licznik skoro jest on tylko słupem.

Natomiast jak na 316 jest dość ładnie wyposażona. Pół-skóra, fotel z regulacją podudzia podgrzewany, dwustrefowy klimatronik, radio wołające kod

Opublikowano
Kolejne drażniące ogłoszenie :) Auto ładnie wysprzątane,umyte wszystko na cacy. Sprowadzone z absurdalnie niskim przebiegiem w idealnym stanie jak zawsze niewymagającym wkładu finansowego (taki prezent od Niemca w ramach przyjaźni polsko-niemieckiej) ale bez alufelg - dobrze,że w cenie jest silnik :) Oczywiście wszystko ładnie ale dodać trzeba opłaty i jak zwykle bzdura o możliwości powrotu na kołach hehe - chyba na lawecie ,która też ma koła więc jest jakaś prawda .Po wjeździe na lawetę trzeba pamiętać o zdaniu felg bo przecież nie są w komplecie :) A może kupujący przyjedzie z własnymi - zawsze jest rozwiązanie. Jak zawsze powtarzam nie wierzę w cuda z zachodu, auto trzeba obejrzeć na żywo ale tego typu ogłoszenia mnie osobiście odrzucają.

Pamiętam że sam kiedyś naciąłem się z E61 no ale trzeba przyznać że spoglądając na takie elementy jak kierownica, fotele, podłokietnik wygląda całkiem ładnie. O wierzchu nie mówię bo to foto a na foto wypucowane auto zawsze wygląda fajnie.

Kolo na tych felach chce 9000zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wygląda źle i radyjko oryginalne. Materiał odchodzący to standard w E36. Hmmm przebieg...trzeba by sprawdzić. Wszyscy negują przebiegi, ale takie auta są.

Wcale cena nie jest żadna okazyjna. Tutaj widzę jeden poważny problem...silnik.

1,6 ludzie nie chcą. U Merkelowej też wcale się takie nie cenią.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Nie wygląda źle i radyjko oryginalne. Materiał odchodzący to standard w E36. Hmmm przebieg...trzeba by sprawdzić. Wszyscy negują przebiegi, ale takie auta są.

Wcale cena nie jest żadna okazyjna. Tutaj widzę jeden poważny problem...silnik.

1,6 ludzie nie chcą. U Merkelowej też wcale się takie nie cenią.

No i właśnie o tym mówię!! Samochód jest naprawdę ładny na fotach(zaznaczam) ale cena po opłatach będzie koło 11 000zł i czy można powiedzieć że to tanio jak na E36 z silnikiem 1,6??? Jak dla mnie nie!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rzekłbym...drogo, a nawet ciut więcej.

Nie wyjdzie 11 bo akcyza do 2,0 jest niewielka-no chyba że z tymi kołami :mrgreen:

Zauważyłem ostatnio taki myk z kołami tylko do zdjęć, a potem zazwyczaj stoi na zwykłych alusach bądź na stalowych.

Jak chcesz, ale w 1,6 i jeszcze w tych pieniądzach osobiście bym się nie bawił-nawet potem ciężko odsprzedać z takim silnikiem.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Auto w miarę ładnie wygląda, ale ze względu na "dwa rozruszniki" pod maską cena jest dość przesadzona. Wolałbym się wstrzymać i dołożyć do ładnego r6 minimum 2.5 lub szukać teraz co najmniej 2.0. W tej kasie można już trafić ciekawą 2L.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2 litry to najgorszy wybór jaki może być. Pali i nie jedzie. Możemy się tylko pocieszać, że mamy pod maską R6. Ceny 2.0 niczym nie odbiegają od silników R4 bo ludzie tego nie pragną.

Motory które się cenią to 2,5 w górę, ale i pieniążki też nie najmniejsze.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
W sumie racja, lepiej już is'a kupić niż 2L. Zawsze trochę tańszy w utrzymaniu, a jedzie tak samo jak b20.
Opublikowano
Miałem 1,8Ti 143KM Compact ,którego wymieniłem na nowsze E46 320Ci z automatem i powiem ,że nie da się tego porównać. Fakt,że parametry są podobne a nawet spalanie podobne ale trwałość "szóstki" i brzmienie to inna bajka. Żaden z tych silników nie jest bez wad ale w 1,8 walczyłem z wyciekami wszędzie gdzie tylko były możliwe,wymieniałem popychacze i wiele innych drobiazgów. Ogólnie był to najbardziej upierdliwy silnik ze wszystkich BMW jakie miałem przez blisko 20 lat.Przy 2,0 nie miałem tyle do roboty w żadnej niezależnie czy było to E34 czy E39. Obecne E46 jeździ bez problemu i co dla mnie ważne jest cichutki.Trójka używana jest głównie jako dupowóz na miejscu do poruszania się po mieście i na zakupy dla żony dlatego ma jeździć a nie wisieć na podnośniku :) Moim zdaniem dysponując większą ilością gotówki i będąc cierpliwym lepiej kupić 2,0.
Opublikowano
Witam...A ja uważam że to świetna baza do dalszej zabawy...można wsadzić m54b30 i będzię oki.Najważniejsza blacha i podłoga , jeżeli bez rudej ja bym brał w ciemno, a z tymi felgami tym bardziej,same fele to koszt 2 do 3 tysi.
Opublikowano
Dodam jeszcze...Kupuj cokolwiek tylko nie R4...R6 jaka by nie była brzmienie Cię powali, a w dzisiejszych czasach nie może być za mocna bo Cię pokusi i stracisz prawko..jak dla mnie najlepsze Bmw to M50B20 lub B25 bez klimy....bez kłopotliwego vanosa i dwumasowego koła...bo "niezawodność tkwi w prostocie"...powodzonka
Opublikowano
Patrząc na to auto bardziej myślałem o budzie i o przyszlorocznej przekladce na 2,8. Z drugiej strony chcial bym klasyka nieprzerabianego i trzymac go dłużej.