Skocz do zawartości

e34 525i 192KM 24v Brak reakcji przy otwieraniu drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie po otwarciu każdych drzwi nie ma reakcji ze strony światła. Czytałem na forach że to jakaś krańcówka, jednak nie wiem jak się do tego zabrać / co kupić żeby działało? Proszę o pomoc albo nakierowanie przynajmniej. Za każde odpowiedzi będę szczerze wdzięczny :)

http://s20.postimage.org/bvfzkolkd/jay_and_silent_bob.jpg

Na jazdę bokiem jarają się wszyscy, a tak naprawdę ryzykują nieliczni.

Opublikowano
Krańcówki masz przy tych bolcach o które zaczepia się zamek , ale rzadko jest tak że siadają wszystkie - przeważnie któraś jest sprawna , dla mnie problem jest gdzie indziej (ale sprawdzić oczywiście warto)
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
Na co byś stawiał? Które bezpieczniki odpowiadają za to , pewnie te pod kanapą. Kurde sam nie wiem a miło byłoby mieć takie oświetlenie przy otwieraniu :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bezpiecznik nr21,przy okazji sprawdz 18 i 30.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Kolego bezpieczniki już wszystkie sprawdzone bo mam ciągle problemy z elektryką.. Teraz zostaje chyba przelutować przede wszystkim LKM (bo nie świecą światła z prawej strony) i te miejsca na bezpieczniki... zobaczymy co z tego wyjdzie.. Dzięki za radę :)

Opublikowano
Nigdy się tym nie bawiłem , ale w większości samochodów krańcówki zwierają do masy - więc nie ma po tej stronie bezpiecznika , chyba że łączą plusem - wtedy tak. W każdym razie ja bym spróbował to odkręcić i podać + lub - (może się ktoś wypowie) na krótko i wtedy zobaczyć co się stanie.
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W bmw krańcówki są na plusie dlatego przy podłączaniu alarmu trzeba stosować przekazniki.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Wszystkie krańcówki czyli czujniki otwarcia drzwi zwierają do masy, przy czym lewe przednie i tylne drzwi mają tą masę wspólną (wspólny punkt zaczepienia do masy). Oświetlenie sterowane jest wyłącznikiem nad lusterkiem wewnętrznym i ma trzy pozycje:

0 - nic nie świeci, 1- świeci wszystko, 2- oświetlenie sterowane przez moduł komfortu poprzez moduł A1 przekaźnikowy.

Może jest zepsuty ten przełącznik? A może moduł komfortu? A może moduł przekaźników? Ciężko wydać wyrok na pałę, potrzeba więcej danych.