Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowym posiadaczem e 90 z 2006 roku

Mam takie pytanie kupiłem kilka dni temu zakupiłem ten samochód wydaje mi się że cieżko kierownica chodzi. Ale wspomaganie tak jak by działało , miał ktoś może taki problem ? Chyba ze to normalne ;)

Opublikowano
W tym samochodzie kierownica generalnie chodzi dosyc ciezko w porownaniu z wieloma innymi samochodami. Prawdopodobnie wszystko jest ok. Czym wcześniej jeździłeś?
Opublikowano

VW Touran 1.9 TDI

a przed służbowym E90 z 2011

i tam wydaje mi sie , że lżej chodz ona miała ok 15 tys przejechane a ten ma 146 tys

Opublikowano

No i sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie :nienie:

Inne parametry wspomagania i może jeszcze system . :nienie:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Mam tak samo. E90 325i 2006 i chodzi ciężko. Nic nie cieknie, pompa nie wyje, płynu nie ubywa, kolor płynu ok, nie pieni się, nie ma błędów.

Oczywiście czuję, że wspomaganie działa ale słabiej niż w innych autach, którymi jeździłem ostatnio (accord 1999, yaris verso 2002, civic 1998, jeep grand cherokee 1998).

Chyba trzeba uznać, że "ten typ tak ma" :-) W niektórych sytuacjach lepiej się czuje samochód. Oczywiście nieco gorzej na parkingu.

Opublikowano

Kiedyś w maluszku jeździłem z zapieczonymi sworzniami ... :oops:

Nikt mi nie powie, że w beemce kiera chodzi ciężko. :mrgreen:

W Vectrze chodziła lżej, dla mnie za lekko. Teraz jest dobrze :8)

Pozdrawiam
Opublikowano

Dla swietego spokoju wymienilbym plyn wspomagania.

Podobno w E46 lubily padac maglownice z powodu "dozywotniego", wg norm BMW, plynu we wspomaganiu...

U mnie kierownica chodzi troszke lzej po tym zabiegu.

Zrobisz to sam w 15 min.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=43359&start=30#p1543920

Po takim przebiegu nie bedzie lepszy niz moj po 155k km.

http://i.imgur.com/q7FNRKX.jpg

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skad wiedziec jaki atf mam wlany? Mam aktywny uklad i na korku atf only ale czy dwojke czy trojke to nie mam pojecia. Bo albo zaleje mineralnym albo syntetycznym :-D

🙃🙃

Opublikowano

Sprawdz sobie wg. RealOem, albo Intercars.

Jest tez caly watek na tym forum o wymianie.

II od III rozni sie gestoscia.

Gestszy jest ten o oznaczeniach II.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na realoem szukalem ale nie znalazlem. Chyba ze patrzylem nie w te kategorie co trzeba (uklad kierowniczy) nie ma napisanw jaki atf mam zalac. Roznice znam miedzy plynami. zeby sprawdzic organoleptycznie musialbym kupic dwojke i trojke i sprawdzic z tym w zbiorniku po gestosci.

🙃🙃

Opublikowano
Wydaje mi sie ze mam grubszy problem, ponieważ jak odkreciłem korek od oleju wspomagania i kreciłem kołami na zapalonym silniku to olej stał chyba ze to normalne ale nie sadze ;/
Opublikowano

Podobno przy maksymalnych skretach kierownicy powinno troche ubywac plynu w zbiorniczku.

Jesli uklad dziala prawidlowo, to bym sie tym nie martwil.

Czy pompa mocno wyje przy kreceniu kolami ( nie przy maksymalnym skrecie, bo to oczywiste)?

Opublikowano
W bmw chodzi twardo wspomaganie ten typ tak ma ,jak chcesz żeby chodziło lekko to kup fiacika z przyciskiem city :D
Opublikowano
Ja mam elektryczne i na parkingach, przy bardzo małych prędkościach chodzi leciutko. Wraz ze wzrostem prędkości "twardnieje" .
Sprzedam:
Opublikowano
No właśnie nie wyje tylko dopiero słychać przy maksymalnym skrecie tak jak mówisz ;)

No to sie nie martw, ze ci duzo nie schodzi plynu :)

Kierownica chodzi troszke lzej po wymianie, wiec sadze, ze nie zaszkodzi :D