Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wie ktos jak wyjac kratke nawiewu ta kolo licznikow po lewej obok szyby ?? bo wkladalem odswiezacz i przez przypadek wcisnalem jedno z tych lopatek pionowych i teraz nie przesuwaja sie wszystkie na :cry2: raz tyko lataja kazda sobie ,, to tam jest na jakiejs szynie czy polamalem wszystko w srodku ??:( :cry2:
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

odgina sie od strony zegarow i wychodzi samo wszystko jest na szynie :) dziala znowu ...:)

witam wie ktos jak wyjac kratke nawiewu ta kolo licznikow po lewej obok szyby ?? bo wkladalem odswiezacz i przez przypadek wcisnalem jedno z tych lopatek pionowych i teraz nie przesuwaja sie wszystkie na :cry2: raz tyko lataja kazda sobie ,, to tam jest na jakiejs szynie czy polamalem wszystko w srodku ??:( :cry2:
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
  • 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Chciałbym odświeżyć temat bo mam niemal identyczny problem i z takiego samego powodu :duh:

Zrobiłem to sobie w E34 w środkowej kratce :( tej nad radiem, wie ktoś i podpowie jak ją zdemotować ?

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg

Opublikowano

ja tez sie podepne co do srodkowej kratki w e34 bo tez tak mam :-(

jeden spec powiedzial mi ze musze wykrecic ta kratka duza z podszybia i cos tam dopiero probowac, ale i tak nie udalo mi sie mimo tego wyjac kratek nawiewu srodkowego.

z rysunku w etk nie wynika jednoznacznie jak tego czynu dokonac.

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

Dlaczego żebyt coś naprawić to najpierw trzeba to zepsuć :mad2:

Bez obrazy panowie

:nienie:

ale jeśli udało wam się to popsuć to przypuszczam że prubując to naprawić wokoło kratek zostanie pełno zadrapań od nażędzia którym będziecie prubowali to wyciągnąć i jeśli będziecie mieli dóżo szczęścia to nie połamiecie niczego więcej np mocowań i uda się wam to złożyć :twisted2: :twisted2: :dance: tylko nie bieżcie tego zbyt do siebie :modlitwa:

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Dlaczego żebyt coś naprawić to najpierw trzeba to zepsuć :mad2:

Nigdy nie przytrafiło ci się to :?: :)

Bez obrazy panowie

:nienie:

ale jeśli udało wam się to popsuć to przypuszczam że prubując to naprawić wokoło kratek zostanie pełno zadrapań od nażędzia którym będziecie prubowali to wyciągnąć i jeśli będziecie mieli dóżo szczęścia to nie połamiecie niczego więcej np mocowań i uda się wam to złożyć :twisted2: :twisted2: :dance: tylko nie bieżcie tego zbyt do siebie :modlitwa:

Trochę jednak mnie to delikatnie mówiąc uraziło i było dla mnie złośliwe. Jestem w stanie zrozumieć twoje podejście w przypadku kiedy być może masz jakieś złe doświadczenia z jakimiś pseudo mechanikami. Nie wszyscy stosują metodę "nic na siłę tylko młotkiem"

Czy uważasz, że nie da się nic naprawić nie uszkadzając nic przy okazji :?:

Ja myślę, że jest to jednak możliwe trzeba tylko być delikatnym i mieć trochę wyobraźni.

Teraz kiedy już widzę jak to jest zamocowane to bardzo wiele wyjaśnia i podpowiada gdzie trzeba użyć jakiegoś narzędzia i wcale nie musi się to wiązac ze zniszczeniami - o efektach poinformuję o zniszczenich też :twisted:

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

Opublikowano

Nie no z takim czymś nie odstawiam auta do mechanika :hand:

Chodziło mi bardziej o ostrzeżenie was--- widziałem dziesiątki razy jak jakiś kumpel prubował jakieś takie pierdołki naprawiać i najczęściek kończyło się to połamaniem zatrzasków i porysowaniem wszystkiego dlatego potraktujcie to jako ostrzeżene i zachęte do ostrożności i delikatności przy takich drobiazgach

Jeśli uraziłem to przepraszam:handshake: :modlitwa: :handshake:

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Teraz zrozumiełem co miałeś na myśli, porzednia wypowiedź była w zupełnie innym tonie.

Oczywiście ostrzeżenie wezmę pod uwagę :8)

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

Opublikowano

witajcie

no i po klopocie

kosztowalo mnie to ze 2godziny czasu i kupe nerwow ale w koncu wydostalem ta kratke. 3zatrzaski udalo mi sie odpiac po mniejszych lub wiekszych trudach, ale ten czwarty, spodni, nad komputerem pokladowym odczepilem wykrecajac radio, klime, kompa i cala srodkowa czesc konsoli.

i wszystko dzieki zapodanemu wyzej linkowi i fotce.

podsumowujac:

BADZIEWNYM ZAPACHOM MONTOWANYM NA KRATKI NAWIEWU MOWIMY STANOWCZE NIE!!!

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

witam

sam wcześniej próbowałem"bez fotki"po podpowiedzi kogoś ,że są 4 zatrzaski.

była to męczarnia :roll2: bo myślałem,że te zatrzaski uginają się w stronę szyby,a tu nie wiem czemu wymyślili sobie,że ramiona mają rozchodzące na BOKI.

linka znalazłem przy okazji,teraz zdjęcie kratek do wymiany żarówki zajmuje mi parę minut :mrgreen:

1.odkręcam kratkę nawiewu -TĄ OD GÓRY

2.biorę 4 karty telefoniczne i nimi wkładając wpierw od środka,przesówam Z SIŁĄ na boki,do końca-ii zatrzaski poddają się

3.wypycham ręką kratkę poprzez dziórę -pkt.1

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ja też zwalczyłem problem, męczyłem sie wczoraj chyba też 2h ale się udało i nic ale to kompletnie nic przy tym nie ucierpiało :)

Moim podstawowym narzędziem były uwaga nie śmiać się - widelce :D

Ponieważ mają gładką powierzchnię i nic nie kaleczyły. Zdjęcie kratki przy podszybiu jednak w moim przypadku też było konieczne.

Jednak najwięcej pomógł link do fotki zamieszczony tutaj :cool2: , bez tego nie wiedziałbym gdzie tez zapinki wogóle są :doh:

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau