Skocz do zawartości

316 czy mozna jakos podkrecic osiagli silnika ??

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat poruszany milion razy, poczytaj na forum i daj se na luz.

Przyrost mocy do 10 km to jest dobry dolot (400-700zlotych), dobry wydech (1000-1500 zlotych), ostry wałek i polerowania kolektory i strojenie na hamowni. I z 100km bedziesz mial przyt bobrych wiatrach te 110-115km. O ile Twój silnika wogóle osiąga moc.

Z podobnej kwocie robisz swap na is i masz 140km

PZDR>

Opublikowano
no dobra ... a moze mi ktos powie co moze byc przyczyna malej mocy albo moze zbyt duzo oczekuje od 1.6 ? moze to wina jakis tam swiec czy cos w tym stylu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale masz problem. Zmierz przyśpieszenie 0-100, elastyczność na 4 od 60-120. Jak wyjdzie gdzieś w okolicy daych katalogowych to jest dobrze. To że nie zrywasz przyczepnosci możę być kwestia opon. (225 cieżko zerwać taki silnikiem) prędzej spalisz sprzęgło. A może po prostu Twoja bawarka ma ASC i nie wyłączyłeś po prostu....:D

PZDR>

Opublikowano

Bardzo częsty problem spotykany na forum: "Mam BMW 316i i nie mogę palić porządnie gumy na suchym przed znajomymi, jak zwiększyć moc??? :lol: " :duh:

Jest na to lekarstwo i to nie magnetyzer z allegrosza, to..

...Swap kolego SWAP na większy silnik!!!!!!

X2 M35i
Opublikowano

ja mam 1.8 m40 ze szperą nie ma uja spalic lacia na starcie

do 100 15 sekund :mad2:

na mokrym tez moze lekko piernie na starcie

te silniki sie nie nadaja do niczego tyyylko swap

wd mnie jak swapowac to juz na 6 garów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

messix, to mój stary wartburg robil poniżej 13 do setki :D

fakty niestety mówią same za siebie, jeśli oczekujesz osiągów to 1,6 czy 1,8 (po za IS) raczej ich Ci nie zapewnia....

PZDR>

Edytowane przez KRIS85
Opublikowano
w maluchu zalozylem dodatkowy pierscien uszczelniajacy na tlokach wypolerowany nalustro dolot i wylot podlozone podkladki pod sprezyny z glowicy 125p kupilem modul zaplonu elektroniczny dawal iskre do 15 cm wieksze dysze o kopa mial okropnego ale to bema nie maluych ale czesc zeczy mozna zrobic nie zasszkodzi fabryczne nie mialy startu odchudzilem kolo zamachowe
jedynakk