Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem że popularny temat ale nie znalazłem konkret odpowiedzi do mojego. Mam dziurawe katy i jest pomysł wyciąć tylko są sondy i za katami. Tu nie ustaliłem czy mogę wyciąć. Mam na myśli ew. komplikacje z jakością pracy. Mam 4.4 koniec 97 czyli bez Vanosów. Proszę o info bym nie robił dwa razy. Pozdrawiam
Opublikowano
Tu jest niestety problem. Podobno pomaga wstawienie strumienic w miejsce katow. Ale jak dla mnie powinienes jednak zainswestowac w nowe katy :/ a to droga inwestycja.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
mozesz wyciac tyle ze blad bedzie ci wywalac i check bedzie sie zaswiecal moj brajdak tak zrobil w takim samym silniku i to juz przerabial trzeba oglupiacze zamontowac w miajsce sond i wszystko wraca do normy wtedy, ja u siebie mam strumienice ale mam tylko po jednej sondzie na strone silnik m60b30 tak ze nie mamtego problemu ale w twoim przypadku bedziesz musial zamontowac te emulatory sond . :norty:
Opublikowano
Odradzam wycinanie i bajerowanie. Każda część tego układu ma sens więc pozbywanie się zawsze zakłócić poprawną pracę. Jeśli jest w schemacie to powinno tam być nadal moim zdaniem. No i będziesz truł bardziej niż z katami. Na przeglądzie może być lipa bo są normy emisji spalin odmienne dla aut z katem i bez.
Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi. Zakup ostateczność bo buńka mało perspektywiczna. Postaram się wyjąć i u magika coś załatać bo katy działają tylko od podwozia pierdzą. Ale jak się nie da 100% to zobaczę z emulatorami. Pytanie czy są skuteczniejsze , lepsze, gorsze? Wszystkie są uniwersalne - gwint? No i czy te strumiennice obowiązkowo jeśli się zdecyduje na wyrzucenie katów.

Pozdrawiam

Opublikowano

O trucie sie nie martw. Zreszta kogo to obchodzi :P silnik trzyma normy dobrze. Ja u siebie nie mam, a powinienem miec :P

Co do emulacji to nie jestem przekonany. Wiem jedno napewno jak bedziesz mial zle odczyty sond to oprocz bledu i checka spadnie ci moc i to odczuwalnie.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen