Skocz do zawartości

[320D 2.0 2000r]Brak mocy na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Witam

Posiadam BMW e46 2.0 2000r Disel i mam problem z moca. Tzn na poczatku auto rozpedzalo sie tylko do 100km/h i wiecej nie szlo wiec wymienilem przeplywomierz. Auto od razu dostalo moc . Problem pojawia sie gdy auto pracuje na niskich obrotach. Tzn gdy wrzuce 1 a potem 2 to moge wciskac pedal w podloge a ono ledwo sie zbiera i bardzo szarpie i dopiero gdy przekroczy okolo 2000obrotow zalaczy turbine i przysppieszy. I analogicznie do pozostalych biegow . Dodam ze przeczyscilem filter na elektrowiazce i filtr w odmie. Jak sprawdzic czy ta elektrowiazka dziala poprawnie? bo gdy ja odlaczam to ciegno na gruszce przy turbinie nie chodzi a jak podlaczam to chodzi ale czy prawidlowo? Na komputerze nie pokazuje żadnych błędów. Przeczyściłem tez zawor AGR i to ciegno ktore tam jest w środku jak użyję siły i je wcisnę to działa.Czy tak ciężko ma to działać? i Czy po dodaniu gazu to ciegno powinno sie otworzyc bo u mnie wogole nie reaguje?? Przeczyściłem tez boot sensor. Już naprawde nie wiem co to jest :/ Macie jakieś pomysły??

Opublikowano

Ostatnio po wizycie kolegi z m47 bez mocy przerzuciłem kilka fantów od siebie na podmiankę celem wyeliminowania zaników mocy... po zlożeniu swojego autka i jeździe (2 tyg stała niunia) poczułem ze strasznie osłabła i zbierała się od 3tyś obr :) zjazd na pobocze, wpinamy luźno wiszącą wtyczkę od elektrozaworka turbo i szatan powrócił :twisted: :twisted:

Wymień wężyki podciśnienia, elektrozaworek od turbo i różnica bedzie na +, aktualizacja oprogramowania po włożeniu przeplywki była??

Opublikowano
Nie wiem wlasnie czy byla adaptacja przeplywki:/ A nie mam juz kontaktu z ta osoba co wymieniala:/ Ale tak czy siak dzisiaj zamowilem nowy elektrozawor bo w tym starym po wymontowaniu stwierdzilem ze pod tym plasticzkiem nie ma filterka :/ tak jakby ktos przede mna go kiedys wyjal ale zapomnial wlozyc i teraz on moze byc uszkodzony bo pozassysal brudy:/Czy moze jest jakis sposob na sprawdzenie jego? Przed chwila zaslepilem wezyk idacy od zaworu EGR ale nie dalo to zadnej roznicy:/
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie wczoraj na pomiarze live data wyszlo ze przeplywka juz nie daje rady , zreszta bylo to czuć w porównaniu ze zdrowym m47. Jest teraz opcja podmiany przeplywki na nowego typu oczywiscie boscha bo ja mam stara i zmiane softu w ramach testu czy odzyslam moc. Prosze powiedzcie mi czy jak zmienimy soft na świeży i po tescie wroce do starej przeplywki to stara na sofcie od nowej bedzie działać? Czy trzeba tez wrocic do starego softu dopoki nie kupie nowej i wtedy zmiana na stale.