Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to o czym piszesz to zwykly test zegarow.pokazuje sie po kolei 6 cyfr i przy kazdej jest km.sa to rozne kody wewn. bmw jedynie chyba 4 cyfra tp koncowka VIN-u

poszukaj "test zegarów"...ameryki nie odkryles hehe

Opublikowano
Akurat wiem co to jest test zegarow, i to o czym pisze to zupelnie co innego. Wejscie w ten tryb tak jak napisalem nie powoduje uruchomienia testow od 1 do 19 tylko pokazuje sie co innego przy stanie licznika km. W mojej e 39 przytrzymujac ten przycisk mozna miedzy innymi przelaczac stopnie celcjusza na faranhajty przy innej kombinacji. Z tego co wiem w e 36 w testy wchodzi sie jakos inaczej a nie przyciskiem od kasowania km.
Opublikowano

W E39 jak i w innych modelach BMW, od ok. 2000-2002 roku (zaleznie od modelu itd. ...) przebieg jest faktycznie zapisywany w kilku miejscach (m.in. moduł świateł i kluczyk), ale nigdy w E36 !

Po za tym "przekręcacze" przebiegu, najczęściej w tych modułach także zmieniają przebieg i nadal jest to nie do wykrycia ...

Oraz przebieg zapisany w tych modułach można tylko sprawdzić w serwisie BMW lub ewentualnie posiadając program serwisowy z "górnej" półki.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Piszecie ze przebieg z kluczyka zawsze musi sie zgrywac z przebiegiem z licznika a jezeli u mnie na kluczyku przebieg jest wyzszy o 10 tys km to co to oznacza?? Bo wierzyc mi sie nie chce ze ktos cofnal licznik o 10 tys km
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem w jakich modelach i od którego roku pewnie E46 tak a jeszcze pewniej po lifcie - jest tak, że przebieg jest zapisany w trzech (a może i więcej) miejscach (szafa, kluczyk, ECU) i jak któryś z nich nie jest taki sam to fura nie wystartuje.

Info od człowiek zajmującego się tuningiem diesli.