Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Przekaźnik :wink:

2. Możesz oddać do naprawy... koszt chyba 250zł, albo kupić sprawną używkę.

3. W tym układzie działa podciśnienie (vacum). Możesz spróbować ustami zassać powietrze i sprawdzić czy żaluzje się złożą. Jeśli tak to na 100% wina nieszczelności. Ewentualnie nie podłączony elektrozawór.

4. No nie należy to do przyjemnych czynności, ale jak mus to mus.

Opublikowano

1. No tak :P Auto pali dobrze, no ale w sumie to jest ciepło, wyczyszcze i zobaczymy :)

2. Zanim bym wysłał, odesłali by, zamontował to bym bez auta z tydzień był, a do pracy trzeba jeździć jakoś... Podobno to nie robi wielce różnicy, kiedyś się tym zajme :>

3. Zassysałem ustami i to mocno kilka razy pod rząd, a roleta ani drgnie, sama gruszka jest rozwalona przy rolecie, a podciśnienie jest w porządku. Chciałem kupić samą gruszkę, ale sprzedają tylko z całą roletą :/

4. Wyjąć jak wyjąć, ale potem go włożyć to jest istna masakra, 2h się męczyłem. Masz może jakieś zdjęcie poglądowe, który zamienić z którym i gdzie dokładnie się znajduje za schowkiem?

Opublikowano

2. No to pozostaje tylko natychmiastowa wymiana z zastrzeżeniem gwarancji rozruchowej.

3. Czyli albo gdzieś na szrocie wyrwać taki aktuator z połamanej obudowy, albo kombinować z aktuatorami z uszkodzonych turbin. Nie wiem czy coś takiego dałoby radę, bo nigdy nie widziałem i nie słyszałem o taki rozwiązaniach... po prostu głośno myślę.

4. Tak. Podmieniasz 1 z 6tką:

http://images43.fotosik.pl/1841/cc3f7ac22097cc28m.jpg

Opublikowano

ale się cackasz z tymi żaluzjami :mrgreen:

ja też mam uszkodzone, wężyk podcisnienia zaginam na pól, ściskam trytytką i gitara. Wszystko szczelne. Ta żaluzja jest tak potrzebna w lato jak leśnym ssakom majtki :)

na zime zamykam ją na stałe i tyle bo cięzko to naprawić dlatego uprawiam takie druciarstwo :)

szukam
Opublikowano

2. Narazie pojeżdze z tym walniętym wtryskiem, będę miał na uwadze że trzeba coś z tym zrobić

3. hehehe Kemot rozwiązanie typowo studenckie :D zrobie tak samo :P może faktycznie ta gruszka jest nieszczelna i mi ciśnienie ucieka, włoże tam jakąś śrubkę w wężyk, a wyjme go z rolety. Jak dorwe gdzieś na szrocie to wtedy sobie wymienie :)

4. Bardzo dziękuje już wiem o co chodzi, mam nadzieje że klakson nie przestanie mi działać :P na golfy trzeba trąbić :cool2:

Opublikowano

Czujnik ciśnienia doładowania (ten za kolektorem) wyjęty, przeczyszczony igłą i przepłukany benzyną ekstrakcyjną - był zabity nagarem. Mam nadzieje że poprawi to jego działanie.

Wężyk podciśnienia który był podłączony do rozwalonej gruszki rolety chłodnicy - zaślepiony śrubką.

"Przekaźnik grzania świec za lewym kielichem" - mogę prosić o jakieś foto? :) Wykręciłbym go i zabrał do elektryka

• 2 tygodnie później...