Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

opiszę mój problem : wczoraj wracałem z trasy po drodze zapaliła mi się kontrolka identyczna jak na tym zdjęciu http://www.bts-bmw.pl/forum/viewtopic.php?p=111245

samochód jechał dalej jakby nigdy nic ,przejechałem jeszcze jakieś 20 km , w domu zrobiłem diagnoze okazało się , że pływak od płynu chłodzącego jest na samym dole zbiornika. Po dolaniu płynu niestety kontrolka nadal świeci macie jakieś pomysły czy mogło się stać ? :(

Opublikowano

Kolego musisz podłączyć bunie pod kompa. Dopiero wtedy zobaczysz dlaczego ci sie "check engine" świeci.

Jak miałes za mało płynu to sprawdz czy gdzies nie ma wycieków a druga sprawa to powinna ci zapalić kontrolka od braku płynu. Do sprawdzenia, wymiany czujnik w zbiorniczku.

Opublikowano
Może to być także problem z sonda lambda. W poprzednim aucie wyskoczyła mi ta ikonka, a co sie okazało to był urwany (przepalony) kabel od wlasnie sondy.
Opublikowano

U mnie ta kontrolka świeci po odłączeniu przepływomierza.

I także w pracy silnika nic się nie zmieniło.

Opublikowano
Clip jest do Renault. W BMW jest DIS lub Inpa.

no tak drobne przejęzyczenie zostało jeszcze z czasów laguny heheheheh :) no nic w tym tygodniu podepnę pod kompa i może przyczyna się znajdzie , na pewno napiszę co i jak

Opublikowano

Tak jak obiecałem opiszę co wskazał kom

" zbyt mała przepustowość katalizatora " taki oto błąd wyskoczył ... błąd skasowany na razie się nie pojawia :wink: