Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj rozwaliłem lewą tylną lampę. Pęknięta jest tylko ta przezroczysta osłona, sama lampa wewnątrz jest nie naruszona.

a) czy ktoś wie ,czy można wymienić samą osłonę (przezroczysty plastik) , a jeżeli tak to gdzie go kupić, bo nie mogę nic wygooglować.

b) jeżeli trzeba wymienić całą lampę to jak to zrobić?

Opublikowano

jest to klejone wiec jak zdobedziesz samą szybke to mozesz sobie przykleić :)

a wymiana całej lampy to od środka bagażnika, pewnie masz tam takie śrubki z takimi nóżkami które przyciskają lampe do nadwozia. Jak je poluzujesz to lampa wyjdzie.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

już nie dziaduj, drutują te bmki i później taki efekt.

używka 50-100zł kosztuje.

a jak za drogo to od anglika kup za 30zł :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
50-100 zł to żadne pieniądze myślałem że tyle szybka kosztuje. Ktoś może mi łopatologicznie napisać jak to wymienić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wszystko na tacy powiadasz :mrgreen:

od środka w bagażniku masz klapkę w filcu do wymiany żarówek.

tam są śrubki odkręcasz i wyciągasz lampę.

a w którym wystarczy się przyjrzeć nowej lampie.

Opublikowano
Wielkie dzieki za pomoc. Czym sie kierować przy zakupie lampy tylko modelem auta i wizualnie oblukać - czy np zdaża się że mocowania są w innym miejscu albo jakieś inne szczegóły nie pasują?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

najlepiej to jechać i na miejscu oglądać bo może być bardziej matowa albo jakiś inny feler.

otwory musza pasować.

pilnuj czy ori.

żebyś się nie zdziwił.

np. moje ori made in france :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

chyba na festyn pod remizę.

homologacji nie mają to raz.

a dwa to kiepska imitacja lamp individual

http://archiwumallegro.pl/oryg_lampy_tyl_bmw_e46_compact_individual_fvat-1447480191.html

a koleś czemu sprzedaje po miesiącu?

bo MO chciało dowód zabrać czy już mu się znudziły? :mrgreen:

Opublikowano

Fakt te lampy od mpakietu które mam dużo lepiej wyglądają. Pojechałem wczoraj do jednego gościa po tą lampę i okazało się że występują w 2 wersjach - z białym migaczem (pomarańczowa żarówka) i pomarańczowym (biała żarówka). Próbowaliśmy coś podmienić ale się nie dało. Zamówiłem już na allegro komplet na wszelki wypadek.

Co do samej wymiany to jest ona śmiesznie prosta. Potrzebny jest przede wszystkim klucz nasadowy , bo oczkowym trudno dojść. Lampa trzyma się na 3 śrubach . Dwie nakrętki po bokach i jedna na samej górze. Żeby tą na górze odkręcić trzeba po omacku nałożyć klucz (najlepiej ktoś ze smukłymi dłońmi), bo ciężko wsunąć rękę z kluczem. Dwie po bokach to pryszcz. Lampa jest podłączona na kostce którą tylko przepinamy ze starej lampy do nowej.

• 3 lata później...