Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

chcialbym sie odwiedziec czy warto kupic uzywana tą gume, czy nowa? moja jest juz popekana i lapie za duzo lewego powietrza

a i czy ta guma: http://moto.allegro.pl/guma-przeplywomierza-bmw-e36-323-328-asc-i3016177737.html

lub ta: http://moto.allegro.pl/guma-rura-przewod-przelywomierza-m52-e36-e39-i2989981595.html

bedzie pasowala do mojego modelu?

jesli ktos moze, prosze o wyslanie jakichs linkow z mozliwoscia zakupu tejze gumy, dobze by bylo jak bedzie uzywana, bo niestety funduszy brak, a przydalo by sie ją wymienic

Opublikowano
Witam, też się przymierzałem kiedyś do zakupu tej gumy, mam ten sam model auta. Wydaje mi się, że do naszych aut pasuje ta w linku podanym poniżej- ten drugi link. Najlepiej jednak byłoby podjechać w miejsce gdzie sprzedają używane części do aut, np. stacje demontażu pojazdów, sprawdzić na miejscu daną część czy jest taka sama i ewentualnie zakupić. Powiedz gdzie mieszkasz, jeśli Warszawa, Tomaszów Mazowiecki lub okolice to będę mógł doradzić dobre miejsca do zakupu. Natomiast jest jeszcze inna opcja, zupełnie po taniości i skuteczna. W tej gumie chodzi o to by silnik nie łapał lewego powietrza. Musi być zatem szczelna. Ja swoją uszczelniłem silikonem i owinąłem szczelnie taśmą izolacyjną. Wszystko jest oki. U mnie szczeliny były niewielkie więc poszło szybko, ale myślę, że i u Ciebie można to uszczelnić. Zdemontuj tą gumę, trzeba w tym celu zdjąć tylko filtr powietrza, rozkręcić 2 zaciski i zdjąć z przepływomierza. Przesmaruj gumę silikonem, szczególnie dobrze w miejscach pęknięć i poczekaj aż wyschnie silikon, a potem jeszcze owiń taśmą izolacyjną dokładnie. Myślę, że będzie działać bez zarzutu a silnik nie dostanie już lewego powietrza.Przynajmniej u mnie pomogło. Pozdrawiam:)
Opublikowano
Witam, też się przymierzałem kiedyś do zakupu tej gumy, mam ten sam model auta. Wydaje mi się, że do naszych aut pasuje ta w linku podanym poniżej- ten drugi link. Najlepiej jednak byłoby podjechać w miejsce gdzie sprzedają używane części do aut, np. stacje demontażu pojazdów, sprawdzić na miejscu daną część czy jest taka sama i ewentualnie zakupić. Powiedz gdzie mieszkasz, jeśli Warszawa, Tomaszów Mazowiecki lub okolice to będę mógł doradzić dobre miejsca do zakupu. Natomiast jest jeszcze inna opcja, zupełnie po taniości i skuteczna. W tej gumie chodzi o to by silnik nie łapał lewego powietrza. Musi być zatem szczelna. Ja swoją uszczelniłem silikonem i owinąłem szczelnie taśmą izolacyjną. Wszystko jest oki. U mnie szczeliny były niewielkie więc poszło szybko, ale myślę, że i u Ciebie można to uszczelnić. Zdemontuj tą gumę, trzeba w tym celu zdjąć tylko filtr powietrza, rozkręcić 2 zaciski i zdjąć z przepływomierza. Przesmaruj gumę silikonem, szczególnie dobrze w miejscach pęknięć i poczekaj aż wyschnie silikon, a potem jeszcze owiń taśmą izolacyjną dokładnie. Myślę, że będzie działać bez zarzutu a silnik nie dostanie już lewego powietrza.Przynajmniej u mnie pomogło. Pozdrawiam:)

troche smarowalem sylikonem ale to tak, gdy guma byla zalozona, wiec pewnie zrobilem to malo dokaldnie, zdejme ją i zrobie jak powiedziales, zobacze czy da rade :)

tak w ogole jestem z kielc, gdyby ktos cos chcial doradzic

Te gumy z obu linków nie pasują one są do 1.8.Do 316-ki idzie długa rura.

idzie podobna guma, jak w linkach, tyle tylko, ze w 316i jest dodatkowa dziura(z mala dziurka obok) zabezpieczona korkiem plastkikowym

Opublikowano
A no to Scyzoryk jesteś, bardzo lubię Góry Świętokrzyskie i moją Beatą byłem tam nawet kilka razy:) A i kilku znajomych stamtąd mam:) Z resztą masz na Miedziance zarąbistą giełdę więc z częściami nie powinieneś mieć problemów:)Na Miedziankę skocz w niedzielę rano, na pewno dostaniesz tą gumę. Ale najpierw zrób tą akcję z silikonem i taśmą izolacyjną,o której pisałem, moim zdaniem pomoże spokojnie :cool2: Pozdro Scyzoryku.
Opublikowano
Rura dolotowa do 1.6 ma mniejszą średnicę od 1.8 tu wyjątek 1.8 m40 i innych a także jest o wiele dłuższa http://www.allegro.pl/guma-rura-przeplywomierza-bmw-e36-1-6-1-8-i3023078002.html a te co macie w linku to się nie nadają do m40 chyba,że macie m43

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558