Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Najlepiej wychodzi chyba PZU. Dają tam zniżki w pierwszym roku i nie ma zwyżki za markę (w moim regionie za e34 520i '95 bez zniżek powiedzieli mi 1400zł a w HDI 2500zł). W drugim roku to chyba TUV ma najlepszą ofertę. Oczywiście mówię o młodych kierowcach. Jeżeli miałbyś brać auto na siebie to może go lepiej w ogóle nie kupuj.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie ma zwyżki za markę

Jest zwyżka w PZU.Źle ktoś Cię poinformował.

Byłem dziś ubezpieczyć swój czarny czołg :mrgreen: i agent przeliczył mi to po swojemu i wyszło 617 zł na cały rok-za to co pisałem wcześniej+ochrona zniżek.

Pytałem się o BMW i kazał przyjść pod koniec ubezpieczenia to też przeliczy korzystniej.Wspomniał że polisa zależy od marki auta-BMW jest samochodem większego ryzyka.

Wychodzi mi teraz,że za BMW o poj. 2,5 płacę ok 100zł więcej niż za Jeepa z silnikiem 4,7.

To jest chore!.

Jeżeli miałbyś brać auto na siebie to może go lepiej w ogóle nie kupuj.

Nie przesadzaj każdy z nas lub przynajmniej większość zaczynała od zera i jeszcze zwyżka wiekowa 25%.

Ja miałem na siebie jeszcze w szkole średniej zarejestrowany motorower-Mój tato mi tak nakazał i miał rację.

Za motorower nawet bez zniżek składka nie była dotkliwa.Jak kupowałem samochód miałem już 30% zniżki i składki były sporo niższe pomimo,że dochodziła zwyżka za wiek.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano (edytowane)

Jest zwyżka w PZU.Źle ktoś Cię poinformował.

Jak ubezpieczałem w PZU to nie mówiono mi że jest jakaś zwyżka za markę.

Nie przesadzaj każdy z nas lub przynajmniej większość zaczynała od zera i jeszcze zwyżka wiekowa 25%.

Jeżeli miałby bulić powiedzmy te 1300zł za OC to gdzie jest sens ?

Edytowane przez sad_madman
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli miałby bulić powiedzmy te 1300zł za OC to gdzie jest sens ?

Sens jest taki,że kiedyś jednak własne auto trzeba mieć,pomimo poniesionych kosztów.Bo tak myśląc to będzie szedł na emeryturę i ciągle będzie miał 0 zniżek w OC + zwyżka za BMW :mrgreen: .

niema czegos takiego :mrgreen:

nie I ma czegoś takiego :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jaki masz kod pocztowy?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie założyciel tematu :mrgreen:

Opublikowano
jeśli chodzi o oc, ostatnio znajomy rocznik 93 rejestrował na siebie Merca 124 i płaci ledwo tam około 5 stów chociaż wszystkie papiery są na niego... Podobno w link4 jest coś takiego typu nie współwłaściciel a coś jak użytkownik pojazdu gdzie podał ojca, ale nie wiem czy to prawda... sam jestem w pzu , mam 21 lat,prawko od 2011, znizki wszystkie (oplacalo sie rejestrować skutery na siebie :twisted: ) płacę po tysiącu za e30 i e34 bo wzwyzki za wiek i chyba są tez wzwyzki jak się ma prawko krócej niż 3 lata bodajże...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak ktoś pyta niech kod pocztowy podaje.

mieszkam w centrum Wawy.

na świeżo to rejestrowałem pod koniec roku mazdę 6 2005r 2.0d.

w stolicy 2600zł ze zniżkami na casco i oc 60%

zarejestrowałem na ciotkę z małego miasteczka w Wielkopolsce.

miała 60% oc które przeszzło na ac i zapłaciłem 1150zł :mrgreen: