Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko ladnie pieknie, az do dzis... Parkujac, od tak i nagle wyskoczyl mi komunikat PDC FAILTURE.. Po wrzuceniu "R", na wyswietlaczu pojawia sie zarys auta, ale nie ma odczytu z zadnego z czujnikow - ani przedniego, ani tylniego. Dioda przy przycisku PDC miga..

Dodam, ze dzis rano PDC dzialal poprawnie.. Co moze byc przyczyna naglego bledu?

E60, 530i, 2004, automat

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
Opublikowano

Moze byc jeden z czujnikow.Mam to samo i jade jutro do serwisu.Jeden nie dziala to nie dziala caly system.

pozdro

Opublikowano
Zapodaj DISa jak masz kabelek do diagnozy i wszystkiego się dowiesz :)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Tylni jeden czujnik od listopada nie dziala, ale mimo to wszystko dzialalo normalnie...

Kilka minut temu znow bylem w aucie. I PDC dziala tak jak powinien.

Myslicie, ze problem bedzie sie powtarzal?

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
Opublikowano
Tak, na pewno się powtórzy, no chyba, że zalało Ci sterownik i teraz już jest sucho ;)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Witaj,

miałem podobną sytuację (raz dział raz nie)-wiązka w zderzaku przednim- do sprawdzenia. Sprawdzałem DIS-em i pokazywało lewy przód czujnik "failure" a wiązka była walnięta prawa. Tylko do dziś nie kumam jak mówi DIS-bo patrząc od siedzenia kierowcy, to była wiązka lewa, a od maski stojąc przodem do auta to faktycznie prawa hehe:)

Trochę dziwne, że nie działający jeden czujnik niema u Ciebie wpływu na resztę systemu-przeważnie jeden czujnik uszkodzony dyskfalifikuje cały PDC...? Więc skoro nie działa czujnik od dłuższego czasu, to szukałbym w zderzaku tylnim-niestety nie wiem jak biegnie wiązka.

Pozdrawiam.

Opublikowano

U mnie jest tak samo od dawna.Raz dziala,raz nie.Wiazke przednia wymienialem i dalej to samo.Po teście INPA,wychodzi na to ze dwa czujniki z przodu i dwa z tylu są walniete.Bede robił to na dniach bo mam przegląd techniczny w marcu to dam znać czy pomogło.

Tak nawiasem,to czy ktoś wie może czy czujniki z E39 pasują do E60?

Opublikowano
Zwróćcie szczególna uwagę na wiązkę, sól zjada kable. Czujka PDC powinna pulsować,tykać żeby mieć pewność zamieniamy w miejsce sprawnej tykającej ta która niby nie działa i wiadomo. W innych przypadkach kostki 12pinowe wilgoć, albo moduł.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
Wiem już o co chodzi,jest on po przeciwnej stronie jak w czujnikach od E60.Zamowilem już 6 czujnikow dedykowanych do E60 i zobaczę po wymianie co będzie...
  • 2 tygodnie później...