Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ta ramka którą pokazałeś jest na radio zajmujące 1 slot (1 DIN) a ty masz ori 2DIN. Do tej ramki będziesz musiał dokupić jeszcze jedną ramkę zwężającą na normalne radio . Ale i tak większość forumowiczów Ci to odradzi,poszukaj sobie najlepiej radia takiego samego jak to które Ci się popsuło,albo chociaż ORI CD lub kaseciaka
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tak jak kolega.

masz pewnie zmieniarkę do tego to nawet kaseciaka 1din i będzie działać multifunkcja.

tylko zwróć uwagę na kostki połączeniowe bo były dwa rodzaje.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Dlaczego do tego monitora nie ma w ogóle wejścia antenowego. Czy antena jest w którejś z 2 kostek wypiętych z tego radia/monitora. Wzmacniacz antenowy w bagażniku jest

http://antenysamochodowe.pl/photos/bmw-e46-wzmacniacz-antenowy-antena-8377817-lodzkie-2453242027.jpg

A do monitora żadnego podpięcia nie ma typowo antenowego

http://i3.ytimg.com/vi/OWbINDQzsxE/0.jpg

I jeszcze jedno czy taka przejściówka będzie ok??

http://allegro.pl/ramka-do-radia-zlacze-iso-bmw-3-e46-1998-01-x002-i3042089015.html

tam są jednak 2 wtyczki więc już sam nie wiem, wyglądają jak ta niebieska

http://img267.imageshack.us/img267/183/20120901001.jpg

Opublikowano
witam kolego nic tam nie wsadzisz zamiast ori radia takiego jak miales bo niema tam zadnej instalacji wszystkie moduły masz w bagazniku . Jedynie montaz nowej instalacji wchodzi w gre.
KOZIOL
Opublikowano
Zasilanie i przewody głośnikowe są na pewno pod ori kostkami więc ktoś mądry w najgorszym wypadku będzie musiał to przylutować do kostki iso. Przecież to grało to jak nie ma instalacji. brak ewentualnie anteny którą trzeba by pociągnąć chyba że też jest w kostce którejś z tych dwóch
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tuner jest chyba oddzielnie i do niego idzie antena.

z niego już tylko obraz i dźwięk do monitora.

Opublikowano
oj niewiem jak jest u ciebie ale tez jestem w trakcie wymiany ori navi 16:9 na cos innego i nie jest to takie proste. Tak jak pisałem niema tam kabli głosnikowych i anteny jest tylko + i-, reszta kabli służy do sterowania reszta modułów w moim przypadku radio,dvd,zmieniarka i wzmacniacz hk wszystko fabryczne. Jeżdziłem po kilku firmach specjalizujacych sie w car audio i na dzien dzisiejszy nie sa w stanie niczego ogarnac tylko montaz instalacji na nowo :mad2: Sa jeszcze kable montazowe FAKRA służące do podłoczenia radia Dynavin koszt(3000pln) kable (270pln) dostajesz gotowa wiazke ktora wpinasz w złącze ISO w bagazniku do tego przejściówkę do anteny i jeszcze jakis kabel i to wszystko ciagniesz do przodu i dopiero taraz mozna cos pokombinowac z adaptacja uniwersalnych kostek do radia :D Wszystko wygląda pieknie i bardzo proste do podłaczenia ,ale tak nie jest jezeli posiadasz tak jak ja wzmacniacz hk + dzwiek przestrzenny to mozesz zapomniec o tym zestawie .W przyszłym tygodniu bede wiedział cos wiecej ,wysłałem do nich kilkanascie zdjec jak to wszystko wyglada w bagazniku i moze cos doradza :D pozdrawiam
KOZIOL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie no HK to inna bajka.

głośniki są jednoomowe i całe graty są w bagażniku w modułach.

tak że sterowanie idzie tylko z radia jak mówisz.

nie lepiej tuner dorzucić sam niż wywalać wszystko?

Opublikowano
no najwiekszy problem jest ze wzmacniaczem ,a dokładnie z tym dzwiekiem przestrzennym bez niego wszystko by chulało :D
KOZIOL
Opublikowano

Radio znajduje się w bagażniku :)

Tak więc trzeba było z niego wyciągnąć kostkę, w kostkę wpiąć przejściówkę z drugiej strony obciąć :) dolutować 4X kable głośnikowe, zasilanie, antenę wyciągnąć i puścić przedłużkę razem ze wszystkim do przodu :) z przodu powtórka lutowania na iso i wszystko hula :) tak że miało być łatwo ale nie było :)

Ale teraz wszystko działa radio gra o niebo lepiej niż seria tak że jestem zadowolony.

W razie przejścia na serie wyjmuje obecne radio podłączam monitor pod wcześniejsze kostki bo zostały. Wyjmuje przejściówkę wpinam w stare radio załóżmy, że naprawie i też będzie działać, w razie czego powrót na ori to 15min.

Opublikowano
Ooooo widze ze kolego sobie poradził :cool2: Tylko ciekawi mnie jak uporałeś się z montażem radia z przodu :?: jakieś fotki były by mile widziane :cool2: pozdrawiam
KOZIOL