Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka problem u mnie jest dziwny w mojej e 36 na silniku m50b20 bylo cos takiego ze jadac ze stala predkoscia spalanie chwilowe gonilo z prawej na lewa nigdy nie stabilne i bylo czuc przy obciazeniu ze auto przyspiesza i slabie i to samo mam po swapie silnika na m50b25 ( inne ecu inna przepływka innt tps wiazka ta sama ) gdzies mi sie obilo o uszy ze z racji tego ze nie mam katalizatora(wyciolem) później zapodam filmik jak to wyglada w praktyce

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano

Co poza tym zostało jeszcze ze starego silnika? Pompa paliwa,wtryski,listwa,regulator ciśnienia,cewki,sonda?.

Jeśli chodzi o katalizator,to jest to oczywiście nie prawdą.

Opublikowano
kata wyciolem bo juz byl tak obgnity ze nie bylo do czego sie zlapac a wiadomoze jest drogi i go wywalilem ..... a ze starego silnika nie zostalo nic prucz wiazki ( sprawdzalismy ze schematami niczym sie nie rozni 2.0 od 2.5) cewki wtryski i ect. jest z 2.5 jakies tam pojecie mam i te zeczy wymienilem .... najgorsze ze objawy byly tez na starym silnikuy ... zostala tylko sonda ze starego i chyba dzis ja wymienie na wszelki.....
Opublikowano
dafkowanie... hmm, nic nie pomoże. Na złe dawkowanie może pomóc sonda, ale na dafkowanie na pewno nie
http://img338.imageshack.us/img338/4369/sygnaturka2w.jpg
Opublikowano
dawkowaniem paliwa odpowiadaV ZA TO ECU REGULATOR CISNIENIA PRZEPLYWKA I SONDA wywaliles kata i zmieniles charakterystyke wydechu przez to jest moze byc mulowaty a sonde masz nadal jesli noie to ja zainstaluj
jedynakk
Opublikowano
dafkowanie... hmm, nic nie pomoże. Na złe dawkowanie może pomóc sonda, ale na dafkowanie na pewno nie

no kolego nie bądź takim poliglotą ... sonda nowka z ngk i nie pomoglo

Opublikowano
to ze zalozyles ngk nie znaczy ze lepsz od uniwersalnej ja mam zalozona zwykla za 120 zeta i chla ok dalej napisze pierwsze co to lektura tam duzo mozna sie dowiedziec o pracy silnika itd.
jedynakk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.