Skocz do zawartości

E36 problemy z "dafkowaniem" paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka problem u mnie jest dziwny w mojej e 36 na silniku m50b20 bylo cos takiego ze jadac ze stala predkoscia spalanie chwilowe gonilo z prawej na lewa nigdy nie stabilne i bylo czuc przy obciazeniu ze auto przyspiesza i slabie i to samo mam po swapie silnika na m50b25 ( inne ecu inna przepływka innt tps wiazka ta sama ) gdzies mi sie obilo o uszy ze z racji tego ze nie mam katalizatora(wyciolem) później zapodam filmik jak to wyglada w praktyce

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
a powiedz mi kolego po co go wyciąłeś, mowa o katalizatorze
Opublikowano

Co poza tym zostało jeszcze ze starego silnika? Pompa paliwa,wtryski,listwa,regulator ciśnienia,cewki,sonda?.

Jeśli chodzi o katalizator,to jest to oczywiście nie prawdą.

Opublikowano
  • Autor
kata wyciolem bo juz byl tak obgnity ze nie bylo do czego sie zlapac a wiadomoze jest drogi i go wywalilem ..... a ze starego silnika nie zostalo nic prucz wiazki ( sprawdzalismy ze schematami niczym sie nie rozni 2.0 od 2.5) cewki wtryski i ect. jest z 2.5 jakies tam pojecie mam i te zeczy wymienilem .... najgorsze ze objawy byly tez na starym silnikuy ... zostala tylko sonda ze starego i chyba dzis ja wymienie na wszelki.....
Opublikowano
dafkowanie... hmm, nic nie pomoże. Na złe dawkowanie może pomóc sonda, ale na dafkowanie na pewno nie
http://img338.imageshack.us/img338/4369/sygnaturka2w.jpg
Opublikowano
dawkowaniem paliwa odpowiadaV ZA TO ECU REGULATOR CISNIENIA PRZEPLYWKA I SONDA wywaliles kata i zmieniles charakterystyke wydechu przez to jest moze byc mulowaty a sonde masz nadal jesli noie to ja zainstaluj
jedynakk
Opublikowano
  • Autor
dafkowanie... hmm, nic nie pomoże. Na złe dawkowanie może pomóc sonda, ale na dafkowanie na pewno nie

no kolego nie bądź takim poliglotą ... sonda nowka z ngk i nie pomoglo

Opublikowano
to ze zalozyles ngk nie znaczy ze lepsz od uniwersalnej ja mam zalozona zwykla za 120 zeta i chla ok dalej napisze pierwsze co to lektura tam duzo mozna sie dowiedziec o pracy silnika itd.
jedynakk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.