Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
o dobry temat;D też się dołączę;D mi się wydaje że najlepiej będzie dokładnie wyczyścić i barankiem pomalować a tam gdzie rdza czy coś to wyszlifować podkład reaktywny na to podkład akrylowy i dopiero baranek :) czy macie jakieś lepsze propozycję;D?
Opublikowano

no dobra jeżeli są duże ogniska korozji.. ale jeżeli są małe? i jest np w 90-95% wyszlifowana to mi się zdaje że podkład reaktywny wystarczy. bo on też przecież wchodzi w reakcję z metalem;)

nie wiem już co lepsze xD

Opublikowano
To napiszcie od początku do końca czego używacie, bo mnie też czakają zaprawki i konserwacja...
Opublikowano
na podlgoge baranek,a na nadkola bitex
no tak jeżeli jest podłoga zakonserwowana bądź jest na niej jakiś podkład... na gołą blachę chyba tego nie położysz tam gdzie była szlifowana rdza :nienie: ja to zazwyczaj robiłem tak... np do konserwacji np podłoga.. tam gdzie były ogniska korozji to trzeba było to usunąć czyli wyszlifować i jeżeli udało się w miarę dobrze wyszlifować to kładłem zawsze na to podkład reaktywny później na to akryl ... całą podłogę później oczyścić i odtłuścić ewentualnie tam gdzie był podkład kładziony to papierem przetrzeć żeby było kilka rys i dopiero baranek..

chyba że robię coś nie tak? :?:

Opublikowano

Porządne mycie chemią , odrdzewiacz na ogniska korozji (ile się da) potem brunox , trzeba z 24h poczekać i podkład (minia albo podkład z utwardzaczem) Na koniec Auto plastone Firmy Noxudol .

Auto Plastone tworzy fajną gumową powierzchnie , po nałożeniu na powierzchni tworzą się takie grudki gumowe które nawet po kilku latach dalej są elastyczne nie pękają i nie odpadają !!