Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dylemat, bo w zasadzie szukam 525 M50 , ale natknalem sie na e 32 735 z 91 roku i zastanawiam sie czy sie nie skusic na siodemke??? Co to sa za silniki 3.5 literka, to M30 b 35???? na pasku rozrzadu? bo to chyba 12 V silnik, jak z trwaloscia tych silnikow i czesciami zammiennymi??? i jak wyglada spalanie? duzo wieksze od M50 B25???????? Prosze o rade!!

Pozdrawiam

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Gdybym ja miał wybierać , to wybrał bym 5-kę. 735 to samochód wygodniejszy ale raczej na dłuższe trasy, autostrady itd. 5 jest bardziej

poręczna w mieście, trochę mniej pali, części też są bardziej dostępne.

Zresztą silnik 3,5 też nie jest najnowszej konstrukcji (chociaż jest dobry).

Oczywiście jak ktoś chce, to może po mieście jeździć choćby i 750 ale nie

jest to najbardziej sensowny sposób na wydawanie zarobionych $.

e 39 540i 1998
Opublikowano
W kwestii formalnej, 735 M30 ma silnik rzedowy, szesciocylindrowy z lancuchem rozrzadu. To bardzo udany silnik, mimo iz ma juz pare latek. Co do czesci, faktycznie jest ich wiecej do 5-ek ale ja nie narzekam na dostepnosc do E32. Komfort jazdy 7-ka rekompensuje kilka "niewygod" tego pojazdu... Nie bede sie rozpisywal, wybralem siedem i juz ;-)

Pozdrawiam,

Piotr

e32 - 730i; e36 - 318is