Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, słuchajcie mam taki problem. Robie 100km w trasie, pokazuje mi na liczniku ze mamm np polowe zbiornika paliwa, gasze samochod. Wracam za pol godziny odpalam i juz pokazuje ze jest mniej paliwa- roznica ok 1cm na liczniku (zegar ten po lewej od cpaliwa) KM do przejechania jest nadal tyle samo, zadnego wycieku pood samochodem nie ma, to normalne?
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
No moze nie 1cm, przesadzilem, ale roznica jest wyrazna. Moge jutro zdj cyknac bo znowu musz jechac w trase
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano

Witam!

Wczoraj przyjechałem zaparkowałem auto kreska od wskaźnika była idealnie pionowo, dziś wkładam kluczyk odpalam, a kreska mniej więcej ok. 1-1,5mm przed pionem.

Ciekawostką jest to że przejadę kawałek powiedzmy 2km i kreska jak by bardziej zbliża się do położenia pionowego, lecz nie jest idealnie w tym położeniu jak w dniu poprzednim.

Nie wiem czy to problem czy po prostu ten typ tak ma, ale z takim zjawiskiem spotkałem się już w kilku autach.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
No o tyle to tak, normalne w tych autach. Wg mnie bierze się to z tego że w czasie jazdy paliwo lata po zbiorniku i miota pływakiem w górę i w dół, komputer musi jakąś średnią z jego położenia obliczać. I po prostu to obliczanie jest tak zaprogramowane nie do końca prawidłowo że wylicza trochę więcej niż jest rzeczywiście w baku. Jak się włącza auto w baku jest spokój i pokazuje ile jest rzeczywiście.