Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc, wiecie moze na czym powinien sie trzymac czujnik deszczu? Trzymac szyby oczysiscie :)
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
dookola posmarowac? a tasma dwustronna moglaby byc?
Opublikowano
widziałem kiedyś jak do peugeota montowali na szybę i był ten czujnik na klej do szyb. Cieniutka warstwa dookoła (tak żeby nie zapaskudzić części roboczej czujnika) i w odpowiednie miejsce na szybie. a jak to jest w przypadku BMW to nie wiem
Opublikowano

ja kupilem z wymontowanym czujnikiem :duh:

Sprobuje moze na poczatek na tasme, zeby szyby nie zapaskudzic, albo zadzwonie do aso

Opublikowano
taśma dwustronna bedzie dobra, kup dobrej jakości tasme taką grubszą ciut na piance takiej. Można dostać w sklepach budowlanych typu castorama. Malutkie paseczki odetnij i przyłóż raz a dobrze i już.
szukam
Opublikowano

Ok, dziekuje bardzo :cool2:

Chociaz soba co sprzedala mi czujnik napisala, ze przykleja sie go na jakis zel :shock:

Opublikowano
Taśma dwu stronna się nie nadaje, dostanie słonca i co się z tym wiąże temperatury i odpadnie .Wiem z doświadczenia :D
Opublikowano
Dostalem podpowiedz, zeby przykleic to bezbarwnym sylikonem. A wiecie moze czy za kazdym razem trzeba adapotowac czujnik ? I jezeli tak to da sie to zrobic w inpie ?
Opublikowano

panowie co wy takie baje piszecie :lol:

jeżeli auto posiada czyjnik deszczu to na szybie jest zamontowane specjalne gniazdo w którym montuje sie ten czujnik

Opublikowano
No jest, ale czegos sie musi trzymac, na cos musi byc przyklejony.
Opublikowano

kolego zasada jest taka że czujniki są wpinane w gniazda na szybie

w zaleznosci od marki auta są one różne i nie sa klejone

jeżeli gniazdo na szybie ma w środku taki fioletowy plastyk to nie uzywa się żelu