Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

patrze i widze jakies polskie ceny A2

https://czescidobmw.pl/partscatalogue/81382311871-oryginal-bmw,11-81382311871-FOEBMW-0-0-81382311871.aspx

3,500zl

icom next

https://czescidobmw.pl/partscatalogue/81312360883-oryginal-bmw,11-81312360883-FOEBMW-0-0-81312360883.aspx

2,770 zl zobacze ile aktualnie

ktos kto tam pracuje mi cos wspomniał o 40% rabatu ciekawe ... :liar: na czesci

z drugiej strony A2 jest starszy a droszy :think: :think: co a2 lepszy ???

Opublikowano
teoretycznie nie sa to az tak wielkie pieniadze w stosunku do mozliwosc pracy w londynie za aktualizacje samochodu gos chce 200 funtów (prawie 1000zl) za sama skrzynie chciał 140 Funa kilka samochodów i zwrot kosztów :8)
Opublikowano
london borehamwood bmw barons icom next (bo A2 juz niedostepny) cena 428 funtów x 4,7 to mniej wiecej 2011zł. za sam multiplixer . nie ma dramatu :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ceny spadły pewnie poszli po rozum do głowy w ACTICA po co dawać chińczykom zarabiac jak mozna więcej ori sprzedawać

kiedyś cena z A2 ABC koszt prawie 3tyś sam A2 bez BC w ostatnich ogłoszeniach kosztował ponad 1000 Euro

ceny na allegro to nieporozumienie ale wielu kupuje , wiem ponieważ często do mnie piszą

ja pytałem w serwisie ceny ICOM NEXT 2500 zł groszami a ICOM B next cana 830 zł

Opublikowano
ale co ciekawe jak chciałem cos taniej niz te 428funtów to dziewczyna poszła i pyta goscia a ten przychodzii i pyta po co mi to...? :nienie: mówi ze nie wie czy moze mi to sprzedac bo im konkurecje robie ..ja ze na własny uzytek ...czai ktos ich to po co jest numer jako cześć i mozliwosc sprzedazy ??? dziwny naród angole :mad2: a jak pół roku temu pytałem o aktualizacje softu w skrzyni to mi powiedzieli ze takiego czegos nie robią :duh:
Opublikowano

din76 pytanko chyba do cebie bo ty tu wiesz co i jak :lol: lepiej kupic tego nexta za te 430f ori czy szukac A2 ori/ badz dobrego klona patrzac głownie pod katem aut po 2007 e70 e90 e60 f10

oprogramowanie (ista/p ista/d) ocziwiscie chomik ...lub jakies aktualizacje tego multiplixera w pózniejszym czasie???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a2 nikt Ci nie sprzeda. klona bym omijal z daleka. next jest najlepszym wyborem moim zdaniem, poza tym rozwojowy. cale zycie nie bedziesz jezdzil rupieciem... :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Juz odpowiedziałem w tym temacie ,

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=96&t=296410&start=15

ale powótórze A2 nawet ori koniec wspomagania i będzie blokada firmvare pod koniec 2018 roku lub na początku 2019 ,

później do nowego oprogramowania tylko NEXT , ze starym oprogramowaniem będzie chodził A1 i A2

do serii E już koniec nawet pierwsze F też sa już nie rozwijane wiec to oprogramowaie wystarczy

wszystkie E (a dla tych jest most interfejs ) będą chodzić i wystarczy do nich A2,A1 nawet tych z ostatnich lat produkcji,

tylko na swojej przyjemności aby miec nowy stopien integracji mozna programować nowszym oprogramowaniem niż 3.62

ista P to koniec tego programu pozostanie już niedługo tylko do serii E i nie będzie się rozwijać,

pewnie raz do roku zmienią stopien integracji a może i nie, ponieważ po co przesyłąć dane które nie ulegają zmianie

do starszych modeli opłąca się kupić A2 ori ale przyszłaść to NEXT i radzę tu inwestować

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a2 nikt Ci nie sprzeda. klona bym omijal z daleka. next jest najlepszym wyborem moim zdaniem, poza tym rozwojowy. cale zycie nie bedziesz jezdzil rupieciem... :mrgreen:

Kolego nie przesadzaj , jakoś setki ludzi kupili icom clone ,nawet pewnie nie wiedzą o tym tylko myslą że to ori bmw głowica ,

przecież tam nigdzie nie pisze Made in PRC , programowali od kilku lat bmw wszystkie moduły i to nawet warsztaty specjalizujące się w BMW

i jakś nie pisze na forum jakie mieli z tego powodu kłopty ,

dopiero od roku taka niska cena dlatego każdy przechodzi na next ori , a tak to prawie wszyscy kożystali z clone ,

jak clone ok to niczym się nie różni od ORI i kto mówi aby kupować na allegro można za 260$ kupić ABC A2 ,to koszt prawie ICOM NEXT B

a to że czasami sprzedają uszkodzone to niestety ryzyko :D (ori też sprzedają czasami uszkodzone i to tu na forum też można przeczytać )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Din sam piszesz ze sa wadliwe klony. I ze niby ja przesadzam? :mrgreen: Przy obecnej cenie ori troche szkoda bujac sie w klony. Ale to moje zdanie. Kazdy ma prawo dokonac dowolnego zakupu. Przeciez nie my decydujemy jak kto dysponuje swoja kasa. :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na każdej linii produkcyjnej są wadliwe egzemplarze , jak pisałem, ori też czasami są uszkodzone ,

pewnie że ori lepszy, ale jeszcze kilka latemu nikt nie myslał o kupnie w serwisie głowicy .

mając warsztat i tak będziesz musiał kupic dodatkwy icom lub inny interfejs do bmw , do codziennej diagnostyki to nawet ori icom długo nie wytrzyma

dochodzą powypadkowe auta z uszkodzonymi liniami diagnostyczymi zwarciami szkoda icom który programuje sterowniki .

• 1 rok później...