Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Właśnie jestem po zabiegu i podzielę się z Wami (może się przyda komuś info) paroma uwagami , jak to wyglądać powinno i jak bezproblemowo to załatwić :)

1. Znalazłem punkt który podjął się dorobienia takowego kluczyka (adres, namiary, telefon podam zainteresowanym na pm jakby co)

2. Sporym wyzwaniem (dla kluczykowca) było znalezienie modułu EWS z którym trzeba zgrać nowy kluczyk. W E53 przed liftem (nie wiem czy po też) znajduje się on po lewej stronie pod kolumną kierownicy ale nie bezpośrednio pod nią tylko w miejscu gdzie jest gniazdo OBD . Po zdjęciu pierwszej warstwy należy zdjąć blachę pod którą jest moduł. U mnie był on w plastikowej białej puszce ale podobno może być ona i czarna.

3. Potem następuje zgranie plików z modułu EWS i kluczyka tego co mamy za pomocą magicznych urządzeń i magicznego softu na nowy kluczyk oraz wyżłobienie grota.

4. I końcowe czary czyli wgranie funkcji pilota i zamontowanie wszystkiego tak jak było .

Zakład który dokonywał zabiegu robił to po raz pierwszy w X5 więc nie obyło się bez zgrzytów i paru godzin oczekiwania ale wiadomo pierwsze koty za płoty i sądzę że da radę z następnymi chętnymi. Lokalizacja Warszawa. Cena 400 pln . Jakiekolwiek pytania na pm lub w temacie. W serwisie BMW dorobienie to koszt 670pln i czekanie 2 tygodnie . Dziękuję za uwagę :P

Aha przy okazji dowiedziałem się jaki jest oryginalny przebieg - w kluczyku nie zmienili (inny niż na liczniku - ech te Turasy nawet ciut to muszą cofnąć :oops: )

Edit > ja też nie wiem czemu są takie ceny w aso :P Pytałem w Warszawie w Bawaria Motors.

Edytowane przez KarlitoBregante
Opublikowano
Nie wiem dlaczego taka cena ale akurat kolega zamawiał w Łodzi do poliftowej i czas oczekiwania 3 dni a cena 530 pln :D
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Kolego jak możesz to wyślij mi namiary na ten punkt w W-wie pewnie skorzystam bo już jeden kluczyk utopiłem :(
Opublikowano
A chce się Tobie dla 150 pln kombinować z nieoryginalnym kluczykiem ???? Nie wierzę :nienie: :nienie: :nienie:
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
U nas w trójmieście chcą około 800 zł za dorobienie kluczyka. O co tu chodzi. Każdy region ma inne ceny?
Opublikowano

A to ciekawe z tymi kluczykami, właśnie w ubiegłym tygodniu jechał obok mnie taki serwis co dorabiają kluczyki i na reklamie sie chwalił że dorabia najnowsze kodowane kluczyki, szkoda że nie wziąłem sobie nr telefonu.

Dodam że unas w Montrealu to od dawna było popularne że jak ktoś zgubił kluczyki to dzwonił na taki serwis i po godzinie gość już był na miejscu i w 10 minut dorabiał kluczyk.Sam kilka lat temu byłem tego świadkiem jak facet sobie zamknął kluczyki w aucie i dzwonił na serwis po po 20 minutach byli na miejscu.

Ciekawe jak sobie radzą z kodowanymi kluczykami ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
U nas w trójmieście chcą około 800 zł za dorobienie kluczyka. O co tu chodzi. Każdy region ma inne ceny?

Nie chodzi o to, że różne regiony Polski ale o to jakie wyposażenie posiada samochód. Ja zamówiłem kluczyk do swojego X-a w Fota BMW w Gdyni. Koszt 672 zł. Widełki cenowe do X5 z 2006 roku kształtują się od 550 do 800 zł i wszystko zależy od wyposażenia samochodu.

Opublikowano

Wszystko sie zgadza

wszystko zależy od wyposażenia samochodu.

Cenę ustalają specjaliści od marketingu , auto z bajerami to gość bez mrugnięcia okiem zapłaci wyższą cenę ;-)

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
A to cię zmartwię......dwa rożne całkowicie względem wyposażenia auta.....a cena kluczyka taka sama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .....słucham wyjaśnienia dlaczego ???
  • 1 miesiąc temu...