Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem szczęśliwym posiadaczem bmw :) kupiłem je za śmieszną kwotę 900 zł. Auto jest bardzo pognite. progów praktycznie nie ma, błotniki do wymiany. ogólnie blacharka do roboty. Jestem młodym mechanikiem ale mam już swoją lakiernie i warsztat. Teraz pytanie do was. Opłaca się to robić czy lepiej sprzedać i kupić sprawne. W jakich granicach koszty? I czy ciężko będzie zmieścić silnik 3,5l do tej beczki? dużo przerabiania? Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano

3.5? V8?

jestem w podobnej sytuacji, tyle ze u mnie progi zdrowe ale slupek wgnieciony, no i maska i blotniki do wykmiany, reszta lakieru super, mechanika zdrowa ale swap na 2.5-2.8 by sie przydal :D narazie jest wystawione ale jak sie nie sprzeda bedzziemy remontowac :D,

Opublikowano
możesz podać link do aukcji? :) jak będziesz remontować robisz zdjęcia przed i po ? 3.5 v6 stary silnik ale zdrowy. Po tacie :D Igła :D na gazie przejechane 10 tys km. Przy 200-250 12-13 gazu :D tylko to były czasy kiedy gaz kosztował 80 gr :) silnik stoi dłuższy czas a z beczki nic nie zostało :D pożyczenie samochodu+ duża prędkość + ostry zakręt = dachowanie :) został tylko silnik który przechodzi w ręce młodszego pokolenia :)
Opublikowano

link jest w dziale giełda tam jest wystawiony...

no jak zdrowy silnik ..ale to v6 to od czego... wd mnie jak wkladac to albo R6 albo V8 ...od BMW bo mniej roboty...

a z 1.8 zmienic silnik na 2.5 czy 2.8 to jest nie tkaie trudne...niby :D mam szpere wiec most niby pasuje to dobrze :D

Opublikowano
Ja własnie remontuje swoje e36 sedan 320i swap będzie na bank bo już prawie cały silnik rozebrałem by go z auta wywalić... Blacharka zajmuję się sam wycinam zgnite elementy wspawuje nowe... Mam do wymiany 2szt. błotniku będą z włukna szklanego tak jak klapa tylna i dwoje przednich drzwi by auto trochę odciążyć ale też żeby nie pojawiała się tam rdza. Silnik wstawie sam tłumiki też wyspawam sam pewnie cały układ z kwasówki 70mm lub coś koło tego... Auto zostanie wygłuszone matami od wewnątrz :8) Do środka wskoczy nowe wnętrze skórzane tylko bez fotela kierowcy będzie z elementów lekkich :D To tak na początek renowacji reszte ogarnę i dopisze jak będe miał czas... Jeśli chodzi o to czy wam się opłaca to musicie się nad tym sami zastanowić bo jeśli chcecie autem pojeździć rok czy dwa i handel to nie opłaca się ja robię auto dla siebie więc nie liczę kosztów bo pewnie bym sie nie doliczył hehe
Opublikowano
heh no wlasnie mojego nikt kupic nie chce wiec bedzie trza dla siebie poszykowac, juz jeno auto ma u mnie dozywoci moze beda dwa :twisted: :D swapik, skora, jakies ulepszenie zawiasu, remont blacharki, hehe szkoda ze sedan a nie coupeta no ale damy rade :D