Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegow.Pacjetem jest bmw e46.Moze krotko streszcze co sie stalo.A mianowicie,pare dni temu jechalem ze znajomym moim autkiem i nagle podczas jazdy zapalil sie Air Bag.Po zgaszeniu autka blad jest nadal,wybralem sie dzisiaj na kompa i okazalo sie ze nie idzie skasowac bledu i jasiek caly czas swieci.Blad z kompa brzmi tak:

odłączenie bieguna plus akumulatora 1.Prosilbym o pomoc jezeli ktos mial do czynienia z takim bledem.Dzieki z gory.

Opublikowano
Weź podłącz auto pod INPę lub DISa a nie jakimś badziewiem sprawdzasz. Jestem przekonany ze to problem z matą zajętości siedzenia pasażera.
Opublikowano
A przede wszystkim sprawdź, czy ktoś nie kopnął albo nie uszkodził kostki pod siedzeniem. Koledze po odkurzaniu też zapalił się jasiek a wina leżała w uszkodzonej kostce.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mnie po sprzątaniu/myciu auta, też się "zapalił" airbag. Po podłączeniu INPY, pokazało błąd napinacza, ale dało się to skasować i kontrolka już się zachowuje poprawnie, tzn zapala się gaśnie.
Opublikowano
bylem w profesjonalnym warsztacie kompa podlaczyl z najnowszym oprogramowaniem.kasowal blad o tej nazwie co podalem i lampka jaska mrugnie i pali sie dalej.koles mi mowil ze prawdopodobnie to sterownik.gdzie dopasc kogos z tym programem INPa co piszecie w gliwicach?
Opublikowano
Ost gadałem z elektronikiem ds samochodów i twierdził że błąd można właśnie skasować na stałe programem nie wiem czy Inpą czy Disem.

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
bylem w profesjonalnym warsztacie kompa podlaczyl z najnowszym oprogramowaniem.kasowal blad o tej nazwie co podalem i lampka jaska mrugnie i pali sie dalej.koles mi mowil ze prawdopodobnie to sterownik.gdzie dopasc kogos z tym programem INPa co piszecie w gliwicach?

No to bardzo profesjonalny zakład jak tylko kasować potrafi niech kod błędu podadzą to my będziemy wiedzieć co to za błąd.

Opublikowano
kodu nie pamietam myslalem ze tresc bledu wystarczy.koles kazal zostawic auto zeby sprawdzic co jest nie tak.obstawial ze cos ze sterownikiem
Opublikowano

Jakim sterownikiem? DDE? To juz go do reszty pogielo.

Poczytaj o tej macie zajetosci i sprawdz zlaczki pod fotelem. Jest tez cienka szansa, ze zamiast poduchy masz tylko zaslepke, bo ktos jej nie zalozyl po strzale.

Jak jej nie ma to masz blad z automatu.

Opublikowano
Tak samo myślę. Niech on ci już w żadnych sterownikach nie grzebie lepiej. Albo nie wie o co chodzi albo naciąga cię na grubszą kasę. Kupuj kabel za 5 dych z alledrogo i ściągaj inpę albo znajdź kogoś z forum z okolicy kto ci to odczyta za darmo czy tam inną symboliczną flaszkę i będzie wiadomo o co chodzi.
Opublikowano
Jasiu z jakiej miejscowości jesteś? Może ktoś z forumowiczów mieszka nie daleko Ciebie kto posiad inpe podjedziesz do niego podepniesz fure i bedzie wiadomo o co chodzi a nie tam jakiś koleś co ma jakiś smieszny program w którym umie tylko przeczytac błąd po PL i najlepiej skasować z tysiaka i wymienić co sie da a wystarczy tylko poprawić złącze w kostce bo może sie poluzniło.
Opublikowano
czesc chlopaki.dzieki za pomoc.poducha jest napewno i mata jest na stowe.Jest ktos z forumowiczow moze z gliwic zeby podpiac sie pod ta INPE.dzieki Matur jak nie bedzie nikgo z gliwic to sie odezwe do ciebie.dzieki bardzo za pomoc.po niedzieli oblukam te kostki po fotelem
  • 1 rok później...