Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam all! Dzisiaj rano zauwazylem ze cos mi cieknie. Sprawdzilem, plyn wycieka na laczeniu zbiorniczka wyrownawczego z chlodnica. Mozna bez problemow wykrecic zbiorniczek i bez potrzeby pozniejszego odpowietrzania ukladu :jawdrop: ?? Jak to jest bo bym sie zaraz zabral do roboty a tak to nie wiem :cry: caly plyn wylkeci czy tylko ze zbiornika??
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::
Opublikowano
jak wyciek jest niewielki to kup proszek lub płyn uszczelniajacy do chłodnic i postępuj jak instruują na opakowaniu.ja miałem taki przeciek,zastosowałem taki specyfik i odpukać z 4miesiace mam już z tym spokój,pozdro
Opublikowano

Ja tam bym nie wlawał syfu do chłodnicy !

Poszukaj na forum bo coś ostatnio było o tym. Jest tam jakaś uszczelka, wymienia się i jest OK, a nie jakieś gluty ci się zrobią w ukł. chłodzenia po magicznym proszku.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
nic sie nie zrobi,jak dasz tego tyle ile trzeba,robiłem to już w ten sposób w kilku autach i pomagało,a przede wszystkim jest to sposób szybki,tani i efekty widać natychmiast.ozdro
Opublikowano

Może się i nie robi, ale ja bym na początek wolał szukać innych środków zaradczych.

Takie moje zdanie.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Aby wyjąć zbiorniczek trzeba spuścić płyn ze zbiornika i chłodnicy, będzie tego niecałe 4 litry. Będziesz musiał jednak odpowietrzyć układ po takim zabiegu.
Opublikowano
He jakos udalo mi sie to zrobic bez spuszczania plynu z chlodnicy :8) Na uszczelce bylo sporo brudu ale jest cala wiec uzylem dodatkowo silikonu i jest jak narazie cacy, zeszlo sie ze 2 h. Dolalem tylko Petryga chyba nic nie powinno sie stac :wink: ??
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::