Skocz do zawartości

Rozładowuje akumulator :( gdy auto chodzi bmw e36 tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e36 1.7 tds . mam taki problem prosze o pomoc. rozładowuje mi akumulator gdy samochód chodzi . załóżmy przejade 30 km i gdy zgasze to juz nie chce odpalic :(
Opublikowano

jak dla mnie alternator, sprawdz ladowanie choc kontrilka sie powinna swiecic

bo rozumiem ze za kazdym razem musisz ladowac aku?

albo akumulator stary zlom nadjacy sie do wymiany

Opublikowano
Ja ostatnio miałem naprawiany alternator (padnięty regulator napięcia) i od speca co mi to robił dowiedziałem się że ta kontrolka to zapali się dopiero jak pęknie pasek, bo też dziwiłem się że kontrolka się nie zapalała pomimo złego napięcia.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
To jest wina raczej alternatora, kolega miał tak samo w e46:) podczas jazdy potrafił mu zgasnąć, coś ze szczotkami może, najlepiej kupic nowy ;) pozdro
Opublikowano
Właśnie kontrolka się nie zaświeca . Jutro go rozbiorę i dam znac jak to w środku wygląda Tak muszę za każdym razem ładować . akumulator dobry ma jakies dwa tygodnie (nowy). i zmierze jutro miernikiem napięcie.
Opublikowano
to będzie alternator miałem tak w swojej 1.6 gdy zgasiłem to już po prądzie nie odpalił dałem do mechanika wymienił regulator i jak ręką odjął:)
Opublikowano
jak dalej masz problem z pradem to podpinasz szeregowo anperomiez do plusa klemy i do slupka na akumtoze ustawias najmniejszy amperaz i wyciagaj bezpieczniki jak spadnie do 0 to tamm masz ujscie produ
jedynakk
Opublikowano (edytowane)
witam koledzy odkopuje ten temat poniewaz mam problem,w pazdzierniku kupilem nowy akumulator 56ah 480A i dzisiaj juz mi nie odpalił samochod,ładowanie sprawdzal mi elektryk co regeneruje alternatory i rozrruszniki i ładowanie pokazywalo 13,9 a na karcie gwaranyjnej jest napisane ze powinno ladowanie wynosic 0d 14.1 do 14.6 Jezdze krotkie odcinki do 4km do pracy i z powrotem i troszke po miescie,radia nie slucham,tylko nawiew i swiatla,co mam robic koledzy??? Edytowane przez mlody23x
Opublikowano
Witam. wymieniłem alternator bo tamten nie wiem czy się opłacałoby robić bo pytałem w sklepie to za regulator chcą po 120zł. a ja kupiłem cały za 100 :) i jak narazie wszystko jest oki. ładowanie cos ponad 14 jest. a w starym szczotka jedna wogołe nie chodziła. Pozdrawiam
Opublikowano
kolego przeczytaj dokladnie moj post. teraz jak nalodowalem to normalnie odpala,ale jak mowilem kupilem w pazdzierniku nowe aku a teraz padl juz.. i ladowanie mam 13.8 13.9 i niby jest troche za malo,tak twierdzi elktryk i instrukcja od aku.
Opublikowano
z tamtym aku bylo to samo czyli to nie wina aku. wiec mysle ze to jednak wina alternatora..nie doladowany?jezdze krotkie odcinki wiec moze nie nadaza doladowac?