Skocz do zawartości

Brak sygnału z anteny po wymianie radia na JVC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem ostatnio BMW E46 i było w nim zamontowane radio JVC. Problem jaki występuje to praktycznie brak sygnału z anteny. Wyjąłem radio i antena jest podłączona przez jakąś dziwną przejściówkę z BMW na 1Din. Ta przejściówka ma wyprowadzony niebieski kabel który ktoś zakleił taśmą izolacyjną i do niczego nie podłączył. Czy to moze być powód i gdzie podłączyć ten przewód?

Drugie pytanie - jak ewentualnie zdjąć osłonę tylnego słupka i dostać się do wzmacniacza antenowego w celu sprawdzenia go?

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź jutro spróbuje. Dzisiaj kupiłem jeszcze jedną taką dziwną przejściówkę do anteny, z wyprowadzonym kablem. Człowiek u którego to kupowałem powiedział , że ten przewód należy podłączyć do PW Anteny radia . Jutro też wypróbuje ten wariant i napisze co i jak.
Opublikowano
a wtyczka w radiu dobrze siedzi ? jak ja do swojego wkładałem radio to musiałem dokupić przejściówkę bo kabel antenowy w aucie jest wtyczka łamana, a do radia wchodziła prosta, no i podczas montażu za słabo wsadziłem wtyczke w radio i radio odbierało ale słabo.
szukam
Opublikowano
faktycznie ta wtyczka ma tendencje do wypinania sie ale sprawdziłem trzymając wyjęte radio w reku i wtyczka wtedy na pewno dobrze siedziała
Opublikowano
Wczoraj wieczorem podłączyłem tą przejściówkę jak należy i zero poprawy. Ktoś ma jakiś inny pomysł?
  • 1 rok później...
Opublikowano
Znalazłem wzmaczniacz antenowy przy okazji wymiany wycieraczki. W BMW 316ti 2001r wzmacniacz jest pod tylnią szybą, a nie w tylnim słópuku jak wszyscy piszą. Trzeba odkręcić osłonę klapy bagrznika. Kilka śrób krzyżakowych i dwie spinki przy zamku ktore trzeba praktycznie wyrwać (koszt nowych to ok 1 zł za sztukę).
Opublikowano

ten dodatkowy kabelek przy przelotce służy do podania napięcia na wzmacniacz antenowy

szukaj plusa na którym pojawia się napięcie po włączeniu radia i je połącz ze sobą

bez tego podłączenia teraz radio ci działa na samym kablu (bez wzmacniacza)

gg5553463