Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z moim autkiem. Jak silnik jest zimny to pali na dotyk, a jak jest ciepły to nie odpali. Musze poczekać aż ochłodnie i dopiero wtedy zagada. Moje cudo to BMW e34 2.0 benzyna+gaz silnik b20. Pomóżcie mi bo nie wiem co jest nie tak :!:
Opublikowano
a ten czujnik wału korbowego i czujnik wałka rozrządu to jest to samo :?: :?: :?:
Opublikowano (edytowane)
a kiedy regulowales zawory :?: w jakim stanie masz walek rozrzadu :?: luz zaworowy ma znaczenie do takich objawow a na samym gazie zapala bez problemu :?: w twoim silniku luz zaworowy ustawia sie konikami nie ma hydrauliki jak w nowszych typach silnikow :mrgreen: Edytowane przez haras
Opublikowano
a ten czujnik wału korbowego i czujnik wałka rozrządu to jest to samo :?: :?: :?:

nie to nie jest to samo:) doedukuj się w googlach chociażby;) ja bym obstawiał czujnik położenia wału walnięty

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

A da się jakoś sprawdzić ten czujnik położenia wału, aby nie kupować daremnie :?:

I gdzie on się znajduje :?:

Opublikowano

Z przodu kolo wiskozy :) Dojdziesz po przewodzie.

Z tym ze ja chyba bym zaczal od czujnik temp. te objawy na to wskazują.

Opublikowano

No co Ty..objawy typowo pod uwalony czujnik położenia wału. Na ciepłym nie chce zlapać. Czujnik temp jakby był to prawdopodobnie odpaliłby albo normalnie albo z trudem ale by odpalił. Miałem i to uwalone i to. Na uwalonym czujnik temp odpalał czasem lepiej czasem gorzej ale chodził bardzo różnie.

Sprawdzić możesz najłatwiej podmieniając na sprawny czujnik.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!