Skocz do zawartości

E60 2.0D 177km 12/2008 by radi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dlugo mnie nie trzeba bylo namawiac na wizyte w V-techu i juz po ... Chlopaki mowili ze pierwszy raz udalo im sie zrobic 208 km ... zdarzalo im sie 202- 204 z tego silnika ale nie 208 km ... a start byl z 159 km ;))Moment 80 w gore .... Stwierdzili ze mogliby robic tylko takie Beemki ... widocznie samochod malo zuzyty ... i calkiem mozliwe ze przebieg oryginalny :) Roznica w jezdzie - BEZCENNA !! Dzieki Wam za rady .. tak pewnie dalej bym jedzil tym mułkiem ... a teraz jest cacy :)

http://img21.imageshack.us/img21/135/zdjeciezg.jpg

Witam !

wlasnie jak piszesz mulek bo troche malo w serii bylo ale jak widac na dobre wyszlo ,jestem pod wrazeniem ! auto mozna powiedziec ,ze dopiero dotarte :cool2: 208 i ponad 400 nm to juz bardzo fajnie . mysle ,ze nie jeden znawca sie zdziwi patrzac na pojedyncza koncowke wydechu jak odjezdza :norty: teraz juz nie ma sie do czego przyczepic ;) zycze przyjemnego wyprzedzania :) pozdrawiam

Opublikowano
Może jakiś filmik z nowym 208KM przyspieszeniem??
Opublikowano
  • Autor
dokladnie byla wczoraj pare razy proba .. jest znaczaco roznica no w koncu 50 KM ... ;) Filmik niezly pomysł .. cos postaram sie wymyslec ;)
Będziesz Miał Wszystko
Opublikowano

Hej,

śliczne autko i fajnej konfiguracji.

Co do chipa to w N47 takie wartości są normalne. Przyrost aż tak duży bo miałeś fabryczną redukcję mocy S843A MOTORAUSLEGUNG(czyli chip w drugą stronę), która u Ciebie akurat wyniosła około 160 KM. W Belgii i Holandii robią to ze względu na ubezpieczenie.

Życzę bezawaryjnej eksploatacji i radości z jazdy bo to przecież BMW :D

Opublikowano

Jaki jest koszt wizyty w V-techu?

Da sie cos poprawic w E46 318d? Albo E60 530i?

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
Opublikowano

W E46 318d da się a nawet powiem,że chip jest przymusowy bo inaczej to nie jedzie.

W E60 530i jak w każdym wolnymssaku sam chip nie ma sensu.Jeśli już to także wydech,dolot,wtryski,pompa paliwa itd...

Opublikowano

W E46 318d da się a nawet powiem,że chip jest przymusowy bo inaczej to nie jedzie.

W E60 530i jak w każdym wolnymssaku sam chip nie ma sensu.Jeśli już to także wydech,dolot,wtryski,pompa paliwa itd...

Witam .

A czy kolega orientue sie czy są jakieś lepsze pompy ,wtryski do n53 ? Prawdopodobnie czeka mnie wymiana wadliwej pompy i wtryskow więc moze od razu na cos lepszego co poprawiło by nieco moc ? Wydech i tak mam w planie więc wszystko razem plus program to juz bylo by cos.Nigdzie nie mogę znaleźć nic konkretnego do mojego silnika . Pozdrawiam

Opublikowano
Poszło PW,żeby koledze nie robić śmietniku w temacie.
Opublikowano
  • Autor
Jaki jest koszt wizyty w V-techu?

ja placilem 1200 brutto vat do zwrotu wiec wyszlo jakies niecale 1000 ;) warto naprawde warto ... ;)) spalanie troche wyzsze ale to przez moj ciezszy but poki sie nie naciesze tak pewnie bedzie :))

Będziesz Miał Wszystko
Opublikowano
Myślę że jeżeli chodzi o spalanie to dopiero za jakieś pół roku coś więcej będziesz mógł powiedzieć też jestem ciekaw :D
Opublikowano
  • Autor
patrzac na to jak bardzo mi sie TO podoba mysle ze pol roku to jest stanowcze naciągane minimum ;))
Będziesz Miał Wszystko
Opublikowano
Ładne masz to wnętrze no i wyposażenie :cool2: Po chipie to ci się musi micha cieszyć :norty:
Opublikowano
A gdzie filmik z pomiaru przyspieszenia;p
Opublikowano
  • Autor
miseczka sie cieszy za kazdym razem jak wciskam pedal gazu do podlogi ;)) filmik nakrece jak juz sie ladnie zrobi - klimat musi byc - sloneczko trawka zielona ;)))
Będziesz Miał Wszystko
  • 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor
chyba nadszedł czas na f10 :)
Będziesz Miał Wszystko
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

swojego autka nie wystawiam nigdzie , gdyby ktoś myślał o kupnie jestem pod PW :) poza tym małe polerowanko nie zaszkodzi :>

http://images69.fotosik.pl/154/91d4c7263551f334med.jpg

Edytowane przez radekgd

Będziesz Miał Wszystko
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Co myślicie o myciu silnika , jak ostatnio przy wymianie oleju zobaczyłem te pyły kurze i inne ustrojstwo postanowiłem coś z tym zrobić oto efekt .. :)

http://images70.fotosik.pl/154/45ff038d0e2875e7med.jpg

http://images70.fotosik.pl/154/4df53d671195a5b0med.jpg

Będziesz Miał Wszystko
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Fajowo, czym myłeś ? Ja mam masakre pod maską tyle piachu i kurzu że aż wstyd. Widziałem dzisiaj na myjni gostka który w Q7 mył silnik zna myjni samoobsługowej , aż się wystrazyłem i spytałem czy wie co robi powiedział - spoko to woda zdemineralizowana więc luz . Mam mieszane uczucie ale w sumie prądu to nie przewodzi

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
  • Autor
Sam się tego nie podjąłem , oddałem do gostków którzy to robią i efekt jak widać , żadnych skutków ubocznych po myciu :)
Będziesz Miał Wszystko
Opublikowano

widzę że poleciałeś na łatwiznę.. :) Ja u siebie to ze szczoteczką do zębów wlaczyłem i spryskiwaczem ręcznym.. Jednak na żwyioł nie poszedłem.

Swoją droga byłem przy myciu silnika parą. Wg mnie dość rozsądne rozwiązanie - i wszystko traktowane jest duużo mniejsza ilością wody :)

Opublikowano
  • Autor
masz gdzieś foto po "szczotkowaniu" ? ;)
Będziesz Miał Wszystko
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jaki bylby orientacyjny koszt takiej inwestycji?

Fajowo, czym myłeś ? Ja mam masakre pod maską tyle piachu i kurzu że aż wstyd. Widziałem dzisiaj na myjni gostka który w Q7 mył silnik zna myjni samoobsługowej , aż się wystrazyłem i spytałem czy wie co robi powiedział - spoko to woda zdemineralizowana więc luz . Mam mieszane uczucie ale w sumie prądu to nie przewodzi

Na kazdej myjni samoobslugowej jest woda zdemineralizowana?

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017