Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może opowiem od początku co mnie spotkało:) Moje autko to BMW E46 320CD 150KM 2004r (po lifcie) Otóż gdy jechałem sobie moją bunią po mieście, zrelakoswany, wyluzowany, niespodziewanie wręcz z zaskoczenia coś sie stało...coś strasznego....auto zaczeło turkotać jak ruski ciągnik, pedał gazu praktycznie nie reagował na buta, poprostu chodził jak by na na 2 lub 3 garach. Odrazu pomyślałem "oo pewnie szlak trafił wtryskiwacz lub wtryskiwacze...fuck) Zatrzymałem się, i metodą odłączania każdego wtryskiwacza po koleji doszedłem że jeden padł (stojąc przed autem drugi w kolejnosci).Znalazłem już inny prosze zobaczcie http://allegro.pl/wtryskiwacz-bmw-e46-2-0-d-15o-km-04-rok-0445110216-i2903287206.html Numery się zagadzają z tymi co są na moim 0445110 216.

Chciałbym sam go wymienić ale powiedzcie mi, czy po wymianie trzeba go jakoś kodować/ustawiać/nastawiać lub coś innego do czego niezbędne jest podłączenie do kompa? Niestety nie posiadam interfejsu:/ Prosiłbym o jakieś wskazówki co do wymiany, nie jestem laikiem, dużo rzeczy sam robie w samochodzie ale za wtryski jeszcze sie nie zabierałem, na co zwrócić uwagę przy demontażu i montażu, na co uważąć itp.

Może odrazu poprzedze pytanie w przypadku jak trzeba bedzie auto podlaczyc do kompa....znacie kogoś z warszawy co ma o tym pojęcie? Ewntualnie jakiś sprawdzony warsztat w wawie?

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano
i tak będziesz musiał ściągnać kolektor ,to zanim zamówisz inny wtryskiwacz to zobacz czy masz te wszystkie klapki :) 30min roboty i wszystko się wyjaśni u mojego kolegi były niemal identyczne objawy i okazała się klapka :( i konieczna była wymiana silnika bo naprawa była ie opłacalna , na szczęście znaleźliśmy rozbitą 320 w DE za 1000e i sobie przełożył silnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.