Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem z jazdą na niskich obrotach.Gdy odpalam auto, lub mam luz to na wolnych zamiast 1000 obrotów raz mam 2-2,5 tyś.a innym razem o,5 tyś. i bryka mi gaśnie.Co może byc przyczyną?
Opublikowano

Przyczyn może być wiele zacznij od czyszczenia silniczka krokowego (włóż do benzyny ekstrakcyjnej czesc mechaniczna silniczka i zostaw tak na noc, puźniej można lekko przesmaorwać czyms np wd40,przedmuchac kompresorem) ,posprawdzaj gume od przepustnicy i krokowca czy nie ma gdzies pekniec. Jak to niepomoze wizyta u elektronika niezbedna

Na przyszłość zanim zapytasz poszukaj :search:

Opublikowano

Dzieki za pomoc.Silnik krokowy sprawdzalem i jest czysty.Gumy też całe.Gdy nie działa sonda lambda czy również mogą być takie objawy?

We wtorek jade do elektronika.Zobaczymy czym mnie zaskoczy?!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

A ja mam podobny problem, z tym, że odwrotnie :)

Mój e30 z M10 B18 dławi się gdy zdejmuję nogę z gazu podczas jazdy...

Nie mam pojęcia gdzie może być przyczyna tego problemu.

Wymieniłem kalble Wn, świece, filtry i ciągle jest źle :cry:

Greg

E30 318i 1985

Wąska lampa rządzi!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tez mam ten problem tylko, ze :

-po uruchomieniu obroty wskakuja na jakies 2000 obr potem powoli spadaja jak sie rozgrzeje.

-Faluja obroty na luzie 0d 700 do 2000

- podczes skrecania obroty spadaja do 400-500 i zaczyna sie dlawic

- musialem podkrecic obroty na lince bo mi zaczynal gasnac na wolnych jak bylo bardzo cieplo

POMOCY :mad2: :cry2: bo niewiem co robic

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ostatnimi czasy samochodzik zaczoł troszkę szaleć, obroty pływały od 600 do 3000 nawet. Rozstałem się z moją Beti na 1dzień zostawiając Ją u mechanika. POWODEM TAKICH WACHAŃ BYŁ USZKODZONY CZUJNIK TEMPERATURY W SILNIKU. (Podobno taki czujnik który decyduje o dawce paliwa w zależności od temp silnika) Koszt czujnika 120zł +40zł wymiana i wszystko OK Acha silnk M20!
Opublikowano

szkoda ze wczesniej nie zauwazylem watku, współczuję wyboru mechanika. to co powiedział o tym czujniku to prawda.

walczylem z tym, ale sam. ten czujnik kosztuje w zwyklym sklepie 20 zł, a w aso 100. wymiana: bajecznie prosta, ok 2min.

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...