Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dwóch tygodni posiadam instalacje LPG "SEKWENCJA" STAG 4.Wyjechałem 3 butle gazu , w każdej wchodziło mi po 39 L. LPG.Na tych litrach tzn 39 -robię 320 km , pól trasa, pół miasto,Do pracy jeżdżę 3 KM i potem wracam to samo 3 km, do kobiety 2 km ,czasami w trasę 20-50 km. z mojego wyliczenia wychodzi że i tak mało chyba robię na 39 litrach LPG , a może się mylę, ostatnio na 12 L LPG zrobiłem 80 km, to chyba coś za dużo.Jak mam to interpretować ? i czy to normalne?

Silnik mój to 102 KM

1995 Rok Sedan,

Pojemność 1600 cm.

Proszę o przeniesieniu mojego postu do działu spalanie,nie zauważyłem.za utrudnienia przepraszam.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano (edytowane)

12 wydaje sie ok tym bardziej teraz jest zima a muj pali ze to zima7.4li latem udawalo sie zejsc ponizej 6l

trzeba wziasc do wiadomosci ze mala pojemnosc nie zawsze znaczy niskie spalanie

Edytowane przez jedynakk
jedynakk
Opublikowano
witam na tak małych odcinkach motor sie nie dogrzewa wiec spalanie jest duże jak gazu tak i pb bo co to jest 3 km czy 2 km to za malo aby sprawdzic spalanie.
Opublikowano
Witam. Przy takich trasach (benz-lpg) nie można za bardzo sprawdzić spalania. Ja póki co bym się nie przejmował, albo zatankował do pełna przed dłuższa trasa i wtedy zmierzył. Pozdrawiam
Opublikowano

Wedlug mnie to zle wyregulowana instalacja LPG ja jezdze e36 touring 1,6 i utrzymuje spalanie lpg na poziomie 10 litrow. A na dlugiej trasie do wloch 8,3 do 8,5 bylo

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Zadzwoniłem do gazownika tam gdzie robiłem i mu to powiedziałem, a on powiedział ze to kwestia ułożenia się LPG, i regulacji, bo instalacja jest nowa, czy to prawda ? ale kazał mi zrobić 1000 km i wtedy podjechać na regulacje, coś tam, gadał o mapach zapłonowych.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

JEST TO PRAWDA, ALE I TAK MOIM ZDANIEM TROCHĘZA DUŻO. ZRÓB JAK MÓWI GAZOWNIK, PODJEDŹ DO NIEGO PO 1 TYŚ KM OD ZAŁOŻENIA I NIECH WYREGULUJE. NIE POWINNO PRZEKRACZAĆ 11 LITRÓW.

PZDR>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.