Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

Chciałbym wymienic olej w aucie ale w ASO Wrocław w moim aucie ale usłyszałe 1850zł z olejem i wszystkimi filtrami (mineło ponad rok od ostatniej wymiany) uwazam ze troche duzo to nie da sie wymienic tylko oleju tak pan powiedział. Przypomniało mi sie ze z własnym olejem i filtrami mozna przyjsc ile kosztuje robocizna w Waszych ASO? Jestem we Francji wiec kwota wyjdzie duza zanimdodzwonie sie do serwisu.

We Wrocławiu jest jeszcze Stando ale to nie autoryzowany serwis bmwale kwota oleju+filtra oleju to 600zł.

Zalezy mi bardziej na wpisie w ksiazke zeby ładnie wygladało ze wczesniejszymi wspiami z ASO. No i przy sprzedazy zeby klijet nie pytał sie ile cofany lucznik........

Wiec oytanie brzmi jakie sa koszta robocizny wymiany oleju i filtrow w Waszych ASO

Edytowane przez emotskl
Opublikowano

Koszy wymiany oleju+ filtra oleju+filtra paliwa+filtra powietrza+filtra kabinowego to 400 pln bynajmniej w Łodzi.Tylko sama robocizna bo po co przepłacać za te wszystkie wymienione rzeczy skoro zdecydowanie taniej kupisz sam.Im tylko zleć wymianę i tyle :mrgreen:

Kupić mozesz wszystko bedą w Polsce tutaj:

http://allegro.pl/show_user.php?uid=12038671

Sporo osób u tego sprzedawcy zamawia kpl. :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Koszt roboczogodziny u FUSa w Warszawie to 240zł, a w Bawaria Motors 180zł.

Ale chyba netto, tak? Bo wydaje mi się, że płaciłem 300pln brutto w Inchcape.

EDIT: Sprawdziłem na rachunku, 350 pln brutto rok temu (bez rabatu)

Opublikowano

Kiedy :P

sam na wlasna reke wymienilem olej ale chce znowu wymienic a chce miec dokumentacje na to co bylo robione + dokumentacja na przebieg :P

wiem jak na to ludzie patrza bo obracam sie w towarzystwie handlarzy itp i sam kiedy cos sprzedawalem i wiem jacy ludzie moga byc ..... tego nie napisze mialem taka sytuacje z klijentem "przyjezdza jeden koles ja dzien dobry a On ani dzien dobry ani pocaluj sie w 4 litery tylko od razu ile licznik byl cofany a koles zrobil specjalnie 300km nie wiem czy chcial byc zabawny itp ja sie odwrocilem na pietach wsiadlem odjechalem.Znajomi wiedza jak dbam o auta i wiedza ze sa zadbane.

Teraz nawet kupilem instrukcje oblugi PL do e82 chce zmienic navi na navi z dyskiem. Lubie gadzety, a potrzebuje wpisy w kompa i w ksiazke zeby nie meczyc sie z klijentami a ja tez klijentow wybieram zeby dbali o auto mam sentymenty do aut a w tym roku moze sprzedam Swoje i bede szukal 6 3 albo z4 musi byc coupe/cabrio.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widzisz Ty dbasz o sowje auto ,ja rowniez,myslisz ze ludzikow bedzie interesowac ze dbasz dokladasz wymieniasz dyski?

Ja swoja wystawilem i tylko byly telefony Panie ile Pan spusci :mad2:

Powiem Ci szkoda sprzedawac obcym najlepiej jakims znajomym jak ma sie auto zadbane :norty:

No ja chce na x3 zmienic ,kiedy bedziesz swoja sprzedawac?

Opublikowano

na lato moze na chwile zainwestowalem 2.2 tys w zimowki a moze jeszcze uda sie zalatwic 18 na lato.

Navi dodam jak zalatwie mam o tyle fajnie ze jezdze do Francji tzn brat jezdzi i sprowadza czesci i auta czasami i stoi jedynka z navi z dyskiem jak bedzie na czesci to biore navi ^^ wiec duzych kosztow nie bede mial. Dbam o auta ale nie chcialbym sprzedac samochodu znajomemu auto=rzecz moze sie popsuc w kazdym momencie a wtedy bedzie zgrzyt lament placz nie wytlumaczy sie ze to moglo sie popsuc wole unikac takich sytuacji.

Auto ma 51 tys juz przejechane wstawilem zdjecia w "nasze jedynki" i juz jedna osoba pisala ze malo realny przebieg :).

Znam ta sprawe z klijentami bo jak pisalem obracam sie w tym srodowisku. Klijent polski jest wymagajacy auto z samo po niskiej cenie i jeszcze zapyta sie czemu tak drogo? Tam gdzie jezdze to jest coraz trudniej o auto a jeszcze sprzedaj to auto.

napisze taka ciekawostke znajomy kiedys kupil audi a4 1.8T z szwajcarii 2000 albo 2001 rok z przebiegiem 18TYS !! I ZEBY NIE BYLO NIE JESTEM ZA FALSZOWANIEM PRZEBIEGU!! Jak sprzedawal mialo 27 tys i zastanawial sie nad dodaniem 80-100tys km xD ale poszlo z przebiegiem takim jaki byl do Poznania.

Opublikowano
Wracajac do tematu dzwonilem do BMW Inchcape Motor koszt robocizny wymiany oleju+komplet filtrow=600zl wymiana oleju+filtra oleju= w granicach 200zl niech bedzie nawet 300zl to wychodzi ze wymiana pozosalych 3 filtrow 300zł Oo
Opublikowano

To jak to jest ze każde ASO ma inne stawki ??? Nie potrafię tego pojąć a było już o tym pisane w innym temacie :mad2: :mad2: :mad2:

Dlaczego tego nie ujednolicą ???

Opublikowano
Ja to rozumiem ale ASO to jakiś standard jest i powinno być wszędzie tak samo.Co innego nieatoryzowane serwisy :D :D :D
Opublikowano

Trzeba odrobic jakos kase za postawienie nowej siedziby we Wrocławiu :P

jednak cos w tym musi byc :P

zadzwonili z BMW Lubin i wymiana oleju+wszyskie filtry=350zl brutto

Opublikowano
heh nie chce nikogo urazic ale mnie smieszy wasze spuszczanie sie nad serwisowaniem 6 letniego trupa w aso. wymiana filtra oleju oleju fitra kabinowego oraz filtra powietrza w kr w firmie PIM na siwka w kr place 460 brutto za komplet. Goscie sie znaja na tym co robia.

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to musze byc inzynierowie ze umieja wymienic takie rzeczy :norty:

Przeciez to jest tak proste ze chyba kazdy potrafi :cool2:

Opublikowano

Dla piorównania w ASO za e60 klocki przód i tył oraz tarczę zapłaciłem ok . 5000 zł , na tych samych częsciach poza ASO zapłaciłem niecałe 2500 tys zł , więc płacić drugie tyle za pieczątke według mnie bez sensu

ASO odwiedzam tylko wtedy jak samochód mam na gwarancji , dla mnie i tak tam pracują ludzie i też są partaczami ..... prędzej osoba która pracuje we własnej firmie zrobi coś dobrze niż pracwonik dużego ASO któremu płacą za czas .

Opublikowano
No to musze byc inzynierowie ze umieja wymienic takie rzeczy :norty:

Przeciez to jest tak proste ze chyba kazdy potrafi :cool2:

heh nie chce nikogo urazic ale mnie smieszy wasze spuszczanie sie nad serwisowaniem 6 letniego trupa w aso. wymiana filtra oleju oleju fitra kabinowego oraz filtra powietrza w kr w firmie PIM na siwka w kr place 460 brutto za komplet. Goscie sie znaja na tym co robia.

To jest dyskusja o cenach w ASO - bardzo ciekawa, bo można sprawdzić kto zdziera, a kto nie. Dyskusje kto się gdzie brandzluje możecie zacząć w nowym wątku.

Opublikowano

Nie wiem po co tak przeplacasz. Ja w ASO zapłaciłem za to sporo mniej.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

Panowie, a czy cena 200zl za wymiane plynu hamulcowego to duzo, malo czy w normie ? W autoreducie mi tyle zaspiewali i jestem ciekawy jak sie maja ich ceny do ASO.

Dzieki

P

Opublikowano
Panowie, a czy cena 200zl za wymiane plynu hamulcowego to duzo, malo czy w normie ? W autoreducie mi tyle zaspiewali i jestem ciekawy jak sie maja ich ceny do ASO.

Dzieki

P

U mnie podobna cena z płynem.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
chce wymienic olej w serwisie zeby tez bylo w ksiazce wpis bo wiem z wlasnego doswiadczenia jak się o to pytają klijenci
Opublikowano

spoko a a chce w serwisie zeby byl wpis w ksiazke i w kompa ze jak klijent zadzwoni to bedzie mial potwierdzenie.

200-300zl za robocizne to nie kosmoms za wymiane oleju i filtra oleju.

Ja mam takie podejscie zeby bylo i nie meczyc sie z klijentem i glupimi tekstami