Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Atko po postoju nocnym nie chce odpalić na Pb, na LPG tak i po chwili przełącze na Pb to chodzi normalnie. Później w dzień też odpala normalnie na Pb.

Panowie co to może być?

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Nie jestem na nikogo zły :cool2:

:nienie: to tylko znaczyło niepoprawną odpowiedź :wink:

No niestety pod chmurką :cry:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Grześ jeśli odpala na lp i to na dworze to wykluczamy zapłon.Na myśl przychodzi mi filtr paliwa pompa ,albo regulator :hand:
Opublikowano

a możliwe jest to,że pompa nie trzyma paliwa tylko przez noc spłynie z przewodów do baku??

Ale z drugiej strony nawet jak 5min kręce to mi nie chce odpalić na Pb,a na LPG pali z tyknięcia oczywiście jak tylko gaz dojdzie.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Jak odpale na LPG to zaraz przełączam na Pb i działa.

Jak odpali na LPG i go zgasze to odpali na Pb bez problemu. :roll:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

hmm wychodziłoby na to, że u mnie jest padnięty przekaźnik.

Bo jak kręce na Pb po nocy postoju to wogóle pompy nie słyszę...dobrze mówię???

Napiszcie mi jeszcze gdzie się znajduje ten przekaźnik.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

mialem to samo, tzn mi przestala palic wogole, bo nie mam gazu.

Ja oddalem auto do elektryka, bo wymienilem pompke, niepotrzebnie bo nie pomoglo

Okazalo sie ze nie bylo napiecia na sterowaniu wtryskami (150zl za naprawe i gotowe)

przekaznik od pompy: stajesz z lewej strony auta, masz przed soba puszke bezpiecznikow, a 15 cm w lewo taka czarna obudowe, pod nia sa 3 przekazniki, dwa nieb i jeden czarny, znacznie wyzszy od tych dwoch, on jest od pompy, od spodu puszki sa kable, jak dasz napiecie na zielony z czerwonym pod tym przekaznikiem to powinna ruszyc pompka jezeli jest dobra

Opublikowano

hej

to ja mam ten sam problem co ci linka dal buulee. a wiec bylem u elektryka i powiedzial ze to nie ma zwiazku z przekaznikiem, bo w bmw pompka sie zalacza dop jak krecisz rozrusznikiem a nie tak jak w innych po przekreceniu stacyjki. ja bym stawial na regulator a wczesniej sprawdzil dobrze przy wtryskach czy nie ma wycieku jakiegos benzyny i moze tam sie traci cisnienie. bo ja mam tak ze przy dodaniu gazu zapala. ty tez masz tak?? czy ci wogle na benzynie nie pali?

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

Po nocy jak chcę odpalić to nawet jak gaz wciskam to nie odpali.

Gdzie jest ten regulator?

Listwe też jutro sprawdze.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Panowie.

Dziś ranow odpalałem autko i dobrze się przysłuchałem czy pompa działa w czasie gdzy rozrusznik pracuje.

Okazało się, że nie. Jest cisz i nie słychać pompy.

Po odpaleniu na LPG, po chwili można usłyszeć, że pompa zaczeła pracować.

Więc, coś jest nie tak.

Tylko jak piszecie, że mam coś sprawdzić, to proszę od razu napisać gdzie się to znajduje. :cool2: [/b]

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Uważam, że jeśli wina leży po stronie przełącznika to nie pracowałby na Pb wogóle.

Poza tym, przełącznik w jest podłączony w bardzo prosty sposób.

Jak jest włączony to prąd przewodzi, jak jest wyłączony to nie.

Może się mylę? :think:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Grześ ma po prostu immobilizer własnej konstrukcji :mrgreen:

Sądzę ,że problemem mogą być zaśniedziałe styki na przekazniku ,może nawet się przepaliło jego sterowanie -tak czy siak najlepiej zacząć od kontroli bezpieczników i iść dalej po obwodzie...

Możesz też podać napięcie na 30 albo (87a)przekaznika -wtedy pompa powinna pracować (jeśli zdezaktywujesz immobila... :norty: )

Powodzonka!