Skocz do zawartości

BMW e60 520d Sierpc Vin Wbanc31080cp58385

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie dalsze poszukiwania e60-tki. W oko wpadł mi ten egzemplarz http://moto.allegro.pl/bmw-520d-m-pakiet-hud-mega-full-opcja-i2947057116.html . Dzwoniłem auto sprowadzone dwa dni temu z belgi vin Wbanc31080cp58385 po rozkodowaniu wynika, że oryginał m-pakiet i nawet rok się zgadza 2006. Tylko oczywiście zakup na fakturę vat-marża i pewnie znowu wałek z vatem? Ale pan przez telefon zapewnił mnie że auto pochodzi od prywatnego właściciela (ostatni w belgijskim dowodzie) i bądź tu mądry. Jak to sprawdzić żeby nie było lipy z niezapłaconym podatkiem? A jak wam auto się podoba?

VIN WBANC31080CP58385

Type code NC31

Type 520D OL (EUR)

E series E60 ()

Series 5

Type LIM

Steering LL

Doors 4

Engine M47/T2

Displacement 2.00

Power 120

Drive HECK

Transmission MECH

Colour CARBONSCHWARZ METALLIC (416)

Upholstery LEDER DAKOTA/ROTORANGE (LCRK)

Prod.date 2006-04-10

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selection of COP relevant vehicles

S2NPA M LM R. DOPPELSPEICHE 135 M NOTLAUF BMW alloy wheel, M double spoke 135

S302A ALARMANLAGE Alarm system

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Deleted, model lettering

P337A M SPORTPAKET M Sports package

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Floor mats, velours

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Interior/outside mirror with auto dip

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Interior mirror with automatic-dip

S435A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Fine wood trim

S442A GETRAENKEHALTER Cup holder

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Seat adjuster, electric, with memory

S465A DURCHLADESYSTEM Through-loading system

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Sports seat

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Seat heating driver/passenger

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Headlight cleaning system

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Xenon Light

S534A KLIMAAUTOMATIK Automatic air conditioning

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Cruise control

S563A LICHTPAKET Light package

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL Navigation system Professional

S610A HEAD-UP DISPLAY Head-up display

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Voice control

S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Preparation f mobile phone w Bluetooth

S672A CD WECHSLER 6-FACH CD changer for 6 CDs

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM HiFi speaker system

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 for DVD

S704A M SPORTFAHRWERK M Sports suspension

S710A M LEDERLENKRAD M leather steering wheel

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S715A M AERODYNAMIKPAKET M Aerodynamics package

S754A M HECKSPOILER M Rear spoiler

S761A INDIVIDUAL SONNENSCHUTZVERGLASUNG Individual sunshade glazing

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Headlining anthracite

S843A MOTORAUSLEGUNG Power reduction

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Retailer Directory Europe

S868A SPRACHVERSION NIEDERLAENDISCH Language version, Dutch

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Delete cross-pattern operation

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR On-board vehicle literature Dutch

S8SAA LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG Navigation access request,country-spec.

S8SPA COP STEUERUNG Control unit COP

S9AAA AUSSENHAUTSCHUTZ Outer skin protection

Opublikowano

Bierzesz papierki auta i jak faktycznie jest prywatny właściciel to jest ok :D Zapytaj czy ma carpass

Z tej firmy przewijają się auta ale nie pamiętam już w których tematach :? :?

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Po fotelu kierowcy przebieg conajmniej x2, do full wypasu to mu trochę brakuje, przód coś koślawy.
Opublikowano
  • Autor
No właśnie ten fotel kierowcy jest zmęczony, a i jego dokładniejszych zdjęć również brak. Powstawiał kilka zdjęć od strony pasażera jaka to skórka elegancka bo nikt tam nie siedział. Napisałem już do Loona Thic aby mi ją sprawdził w serwisie i zobaczymy co wyjdzie. Jutro chyba po południu się wybiorę, żeby ją obejrzeć.
Opublikowano
  • Autor
Panowie byłem oglądałem auto. Z samochodem wszystko jest ok i chciałbym go kupić ale w brifie ostatnim właścicielem jest firma tjulip bvba hoogstraat 103 z belgi . Sprzedawca może przygotować auto do rejestracji i mi pozostanie tylko rejestracja. Oczywiście auto sprzedaje na fakturę vat-marża i już nie wiem jak sprawdzić czy nie robi przekrętu z vatem, ale wszystko na t wskazuje. Pomóżcie co robić jak sprawdzić? a czy jeżeli on zrobi opłaty to i tak ja bede musiał ten vat zabulić gdyby coś?
Opublikowano
  • Autor
trochę poszperałem i owej firmy już nie ma bo ogłosiła upadłość 07.2012. Dowód pojazdu wydany był w 07.2011 właśnie na tą firmę. Więc chyba raczej kolejny wałek z vatem, a szkoda bo auto naprawdę super, dobrze wyposażone i zadbane.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W vinie jest

S754 M HECKSPOILER M Rear spoiler,a na aucie go jakos nie widac :shock:

Opublikowano
  • Autor
No w vinie jest sopiler a na aucie go nie ma to wiem, ale mimo wszystko samochód wygląda na godny uwagi i głębszego sprawdzenia. Tak na szybko malowane były drzwi kierowcy miernik wskazuje 190-200 wiec tragedi nie ma. Na pozostałych elementach od 110-160. W samochodzie nie działają lusterka (bark regulacji i składania lusterek). A czy w urzedzie skarbowym dowiem się czegoś na temat tego vatu czy nic mi nie powiedzą?
Opublikowano
trochę poszperałem i owej firmy już nie ma bo ogłosiła upadłość 07.2012. Dowód pojazdu wydany był w 07.2011 właśnie na tą firmę. Więc chyba raczej kolejny wałek z vatem, a szkoda bo auto naprawdę super, dobrze wyposażone i zadbane.

Sam sobie odpowiedziałeś, że nie warto. Nie pchaj się w to bagno, wiem cena kusi, ale jak przyjdzie Ci kiedyś zapłacić VAT z odsetkami, to nie będzie tak kolorowo.

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ze zdjęc auto naprawde godne uwagi,tylko ten vat trzeba by wyjasnic.Jak na 520d to jest naprawde niezle wyposazona.
Opublikowano
Dziś rano cena była 49 900 a już jest 55tys.
Opublikowano

Nie wiem co tak się boicie tej faktury vat marża, 80% samochodów jest sprzedawanych :duh: . na rynku wtórnym

Jeżeli gość ma firmę, która działa kilka lat na rynku to go uwiarygadnia i moim zdaniem niema co się bać. Gorzej jest w przypadku sprzedaży auta tzw. Niemca. Sam kiedyś badałem temat w US. Ale to twoje pieniądze :mrgreen: .

Opublikowano
Dokładnie...niepotrzebnie siejecie panikę. To że firma w Belgii upadla oznacza, że auto sprzedawał syndyk, ktory nie wystawia faktury vat. Polski nabywca może bać się jedynie nie zapłaconego vatu w Polsce (jeśli była taka konieczność) przez firmę. Paradoksalnie to faktura vat wystawiona przez firmę słupa jest mniej wiarygodna niż fatura vat-marża wystawiona przez legalnie działającą firmę.
Opublikowano
Dokładnie...niepotrzebnie siejecie panikę. To że firma w Belgii upadla oznacza, że auto sprzedawał syndyk, ktory nie wystawia faktury vat. Polski nabywca może bać się jedynie nie zapłaconego vatu w Polsce (jeśli była taka konieczność) przez firmę. Paradoksalnie to faktura vat wystawiona przez firmę słupa jest mniej wiarygodna niż fatura vat-marża wystawiona przez legalnie działającą firmę.

a który to syndyk nie wystawia faktury VAT jak sprzedaje towar z firmy? Oj prawo skarbowe się kłania ;]

Opublikowano
Nie wiem co tak się boicie tej faktury vat marża, 80% samochodów jest sprzedawanych :duh: . na rynku wtórnym

Jeżeli gość ma firmę, która działa kilka lat na rynku to go uwiarygadnia i moim zdaniem niema co się bać. Gorzej jest w przypadku sprzedaży auta tzw. Niemca. Sam kiedyś badałem temat w US. Ale to twoje pieniądze :mrgreen: .

No właśnie 80% aut ogłaszanych u nas na portalach to wałki na Vacie i w większości sprzedawanych aut nawet przez długo istniejące komisy itp. jest gatka typu, że auto jest wstawione przez kolegę, brata, szwagra, kochanka, i FV marżę wystawia właśnie ów kolega, brat, kochanek a nie wspomniany komis. A tym szwgrem, bratem lub kochankiem jest zazwyczaj menel, na którego widnieje firma wystawiająca "lewe" FV.

Ludzie opamiętajcie się w końcu i nie wierzcie w okazje.

POCZYTAJCIE: viewtopic.php?f=44&t=177341

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)