Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W swojej e34 '93 posiadam immo na zasadzie przykladania takiego pilocika do diody (oczka) na desce. mialem jeden pilot ktory dzialal bez problemu, ale wczoraj mi go gdzies wsiaklo i ni cholery nie moge znalezc, zgubilem. Mam tez drugi, ale jak przykladam, to owszem zapala sie na nim dioda, ale nadal nie pozwala odpalic auta. dwa razy udalo mi sie odpalic na tym, no ale w nocy juz [BAD] i holowanie musialo byc pod dom.. :/

i teraz czy da sie dorobic, naprawic ten pilocik? gdzie znajduje sie modul immo, zeby ewentualnie go ominac (jak?)

pzdr.

Opublikowano
Na Twoim miejscu zacholowałbym auto do jakiegoś kumatego elektryka i odłączył immobilajzer w pierony..moim zdaniem to tylko komplikuje życie i tyle

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
rozbierz tapicerke pod nogami kierowcy i po kablu od tej diody szukaj puchy z alarmem i wypnij, albo :) moze smiesznie zabrzmi przyloz do tej diody jakis maly magnes tak jak przykladasz kluczyk, moze masz jakis lipny i tani alarm od chinoli a te wlasnie tak sie wylanczalo phehe, widzialem sam na wlasne oczy jak bylem z kuzynem we wrocku i zgubil kluczyki jedyne jakie mial, zadzwonilismy do pewnego goscia ten wpadl otworzyl auto rozbroil stacyjke ale nie palilo, zapytal czy jest immo to mu powiedzial ze jest tu i ze sie przyklada kluczyk, a ten przylozyl maly magnes i fura odpalila, takie to alarmy wlasnie maja niekrote auta. pozdrawiam
Opublikowano

kolego

sterownik imo masz za lewy głosnikiem koło nogi, tak jest przynajmniej u mnie.

Ogolnie ciezko to pominac bo odcina duzo elementow naraz. Masz tam czrna puszke sterujaca całym imo a do tego na zadne magnesy nie robia!!!! jak pisali wczesniej. Rozwiazanie to zmostkowac przekaźniki jak ta skrzynke rozkrcisz. Nie znasz sie na elektryce to nie ruszaj, wiesz o co chodzi to gitara... mozesz ominac bez problemu.

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
Dzięki Panowie za pomoc, póki co udało mi się ogarnąć zapasowy pilot - raz łapie, raz nie... trochę uciążliwe, ale mówi się trudno. Podjechałem do jednego zakładu "auto-alarmy" w Warszawie i Pan mi krzyknął 650zł za usunięcie immo... o.O wg mnie troszeczkę przeginka.. ktoś może polecić kogoś z bardziej normalnym cennikiem? Bo w Koszalinie (skąd jestem) gościu chciał 100-130zł... no ale póki co to się tam nie wybieram..
Opublikowano
myśle że cena 100-130 jest ok, w zależnisci od jakosci wykonanej usługi. 650zł to usunięcie imo kosztuje z nowszego samochodu, gdzie mamy zaprogramowane wszystko w jednym komputerze co steruje silnikiem (np. Jak mamy imo w kluczyku). Na szczescie w naszym przypadku mamy czarna puszke gdzie wystarczy albo przekaźniki pomostkowac albo odciac i zlutować odpowiednie przewody lecz pech w tym bo wszystkie czarne.

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
gdzie wyczytaliscie ze immo odblokowac mozna za pomoca zmostkowania przekaznikow itp, ?? wydaje mi sie ze bzdury piszecie, immo jest w sterowniku silnika a wiem to bo sam sciagalem i dopiero silnik odpalal.
Opublikowano
no w młodszych samochodach jak imo maja w kluczyku to odciecie jest w komputerze sterujacym praca silnika. W przypadku e34 gdy mamy osobny pilocik do przykładania to jest poza kompem, tak jak alarmy oddzielna puszka gdzie sa przekaźniki odcinajace wszystko... Oczywiscie orginalne bmw

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
Mylisz się. Na 100% e34 miało immo w sterowniku, ale już sam nie wiem czy każdy tak wyglądał, bo różnie ludzie piszą. Może siemens i bosch różnie to rozwiązywali.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
moze zalezy od silnika, ja mam czrna puszke w tds´ie co odcina wszystko tak jak bym przełaczym stacyjke na pozycje 1 i dalej nie przekrecał. Jak 4 przekaźniki zmostkowałem to robiło mi wszystko bez przykładania pilota. Jak cieplej sie zrobi to zlutuje sobie to na stałe bo troche mnie to wku....a.

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
immo jest w sterowniku silnika, tak zwany EWS jest podpiety do tego, nawet po odlonczeniu owego EWS silnik nie odpali przez zadne mostkowanie, trzeba przekodowac pewna kosc w sterowniku, ale mysle ze rozmowa zbacza troche z tematu. itak za duzo powiedzialm. pozdrawiam