Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

na trasie dostalem kamyczkiem w szybe, powstaly dwa odpryski i to na miejscu przed moimi oczami, czy "wklejki" warto robic? czy poczekac do wymiany szyby? slyszalem ze koszt takiego łatania to 100pln i daja gwarancje na 5 lat - czy ktos juz cos takiego robil?

prosze o opinie

pozdrawiam

B - M - W

http://img135.imageshack.us/img135/9788/160x80houseofflyingdaggers202t.jpg

Opublikowano

miałem odprysk we wrześniu,na środku szyby,zjechałem cały szczecin,wszędzie odmawiali naprawy???w końcu się udało w firmie Jaan

i dali jeszcze gwarancję tzn,jeżeli szyba strzeli w trakcie naprawy,lub po niej to wstawiają nówkę na swe konto.ODPRYSK NIE MOŻE BYĆ WIĘKSZY niż śr.5 zł.naprawili,trzyma się ok.z początku nic nie było widać,teraz jakby odcień się zmienił lekko...płaciłem 100 zł,mi się opłacało bo za szybkę bez paska grzejącego chcieli około 400,a z paskiem prawie 700

musisz skoczyć po serwisach szyb,porównać ceny ich opinie i skalkulować sobie wszystko,,,bo jak za naprawę 2 oczek wezmą 200,a nowa 300........

w razie naprawy to tylko z gwarancją,,,niektórzy "mogli"mi naprawić ale bez gwarancji :nienie:

Opublikowano
ja mam też dwa odpryski od kamyszków i nic odpukać sie z nimi nie dzieje,jaCi za bardzo nie przeszkadza to sie przyzwyczaisz,ważne zeby nie było wyrażnego pęknięcia bo wtedy lipa,będzie pękało coraz dalej.pozdro
Opublikowano

dzieki, niestety mam taki odprysk ze idzie mala linia pekniecia pod nim i musze to zrobic jak najszybciej, teraz jest wielkosci 50gr cos kolo tego ale nie chce czekac az zacznie sie powiekszac

pozdrawaim dzieki :cool2:

B - M - W

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja ostanio naprawiałem szybę, która potem i tak pękła. Naprawa kosztowała 60zł (dwa wiercenia). Szkoda kasy, bo poleciało dalej, a dodatkowo pękła w innym miejscu (od jednego uderzenia kamieniem pod wycieraczką z prawej strony).

Wymieniłem szybę, kosztowało to 360zł z wymianą na nówkę Pilkingtona.

Kai
Opublikowano

tak masz racej ale nie do konca bo jesli zaplace 100pln i dostane gwarancje na 2-5lat to jest to oplacalne

a szybe wymienialem 4 miesiace temu i taki pech, a 400pln za szybe a 100 za jej uzdrowienie z gwarancja ma sens

pozdro

B - M - W

Opublikowano

Ja co prawda tez posiadam odprysk , poki co nic sie nie dzieje.

Z taego co mi wiadomo wszelkie naprawy szyby w polu widzenia kierowcy 30cm na 40cm jakos tak ,sa zabronione poniewaz moga znieksztalcic obraz stad jak kolega powyzej napisal nikt nie chcial sie na to zdecydowac.

Opublikowano

to fakt, racja leczjesli daja gwarancje??? i robia to fachowo ??

nie kazdy sie podejmuje tego, ja sprobuje :worried:

B - M - W

Opublikowano

GUCCIO POSZUKAJ u siebie filii JAAN auto glass

jako jedyni w szczecinie podjeli się naprawy i dali gwarancję

wszyscy inni spisali szybę na straty i chcieli mnie skroić

co do zniekształcania obrazu,w miejscu klejenia to u mnie nic nie widać,,,

w swojej siedzibie mają przykładowe naprawy odprysków,a jest ich wiele typów,każdy model po naprawie jest wręcz niewidoczny, miejsce odprysku jest odtłuszczane,osuszane,wstrzykiwana żywica specjalną machiną,i utwardzana promieniami UV

bardzo ważne jest aby naprawy dokonać jak najszybciej,bo szyba non stop pracuje i pajączek się powiększa,,,,oraz to że w pajączka wciska się brud z upływem czasu całkiem go nie można usunąć i wtedy widać miejsce naprawy

NAJLEPIEJ ODPRYSK ZAKLEIĆ TAŚMĄ SAMOPRZYLEPNĄ ŻEBY SYF SIĘ NIE WŻERAŁ WEWNĄTRZ SZYBY

Opublikowano

JESZCZE JEDNO SZYBA PRZEDNIA SKŁADA SIĘ Z 2 WARSTW -SZYB SKLEJONYCH FOLIĄ WEWNĄTRZ

I jak dobrze pamiętam jeśli od kamienia uszkodzą się obie (WEWNĘTRZNA TEŻ) to kicha i trzeba szybę wymienić na nową

jeśli po odprysku niby nic się nie dzieje więcej (NA OKO)---to złudzenie bo pająk się stale powiększa,raz powoli,niewidocznie prawie,może dojść do wielkości 5 zł i zimna ....,innym razem po przejechaniu np,przez dziurę nagle może strzelić po całości

Opublikowano
z odpyskiem lepiej nie jezdzic - lepiej go zabezpieczyc, mialem kiedys niemila niespodzianke gdy to z odprysku zrobilo sie pekniecie przez cala szybe a wystarczylo tylko troche slonca na szybie...
Opublikowano
a masz moe namiar na jakis zaklad w okolicach olsztyna??? moze byc tez warszawa

B - M - W

Opublikowano
Witam - ja także robiłem taki odprysk w e36 w firmie JAAN - opinia: cena nie najniższa, usługa profesjonalna, gwarancja do końca żywotności szyby. Pozdrawiam.
Opublikowano

macie racje klejenie szybek sie oplaca ale z tymi gwarancjami to kity wala jak szyba nie peknie przy klejeniu to i nie peknie raczej 1 na 50 moze ale i to nie, wiem bo to robie. W slnnej firmie jann ktora produkuje badziew w ramach gwarancji wkladaja szybe ze znaczkiem nord glass polski badziew a wyprodukowanie takiej szybki dla nich to koszt max do osobowki 30-40zł dladlatego za klejenie placisz 50 zl wiecej 100 a nie 50 a jezeli chcesz miec uznana gwarancje bo np. masz porysowana szybe :) nacisnij mocniej palcem od srodka szyba peka a ty masz nowa tylko Nord Glass :( ale napewno wymienia :)

A jezeli szyba twoja nadaje sie tylko do wymiany zainwestuj w orginal marki Pilkington lub SECURIT te szybki maja wszelkie certyfikaty nord glas niema i sie lubia szybciej zuzywac rysuja sie, rozlaminowują i co najwazniejsze sa ciensze od orginalu

Pozdrawiam w razie pytan o szyby piszcie [email protected] lub tel. 502-619-400 pomoge we wszystkim moge takze zalatwic szybke do kazedgo modelu w orginale NÓWKE za takie same pieniadze :) Tomek