Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam problem z czujnikiem deszczu,gdyz ustawiam dzwignie wycieraczek tak jak mowi ksiazka na pozycji 1 i po odpaleniu wycieraczka 4 razy wykonuje ruch i koniec.gdy podczas jazdy zaczyna podac deszcz to nie reaguje,nawet jak zgasze auto i zapale to 4 razy wykona ruch i koniec.czy to jest wina sensoru czy po prostu moze poprzedni wlasciciel wymienil szybe na nie taka jak trzeba?nie wiem moze szyba do sensoru musi byc jakas inna czy jak...z góry dziekuje za pomoc.
Opublikowano

Witam

U mnie 320d 2005 turing gdy ustawie przełącznik raz do góry włączam sensor deszczu informuje mnie o tym jeden ruch wycieraczek a później to już w zależności od deszczu. Na przełączniku od wycieraczek na czubku jest jeszcze suwak od intensywności działania czujnika deszczu. czujnik umiejscowiony jest w podstawia lusterka wstecznego od strony zewnętrznej więc nie sądzę by szyba miała coś do tego chyba że przy wymianie ktoś go uszkodził.

POZDRAWIAM

Opublikowano
witam ja mam cos przyklejone do szyby obok lusterka z napisem webasto :?: ale do czego to służy to niemam pojecia :duh:
KOZIOL
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Nie chcąc zakładać nowego tematu odświeżę ten.

Mam problem z czujnikiem deszczu/zmierzchu w swojej e46.

Światła się włączają,ale wycieraczki już nie chcą drgnąć w trybie auto-działają na zwykłej czasówce.

Podłączałem inpe,dis-a,kodowałem inicjalizowałem i nic.Błędów nie widzi. :roll:

Odpinałem czujnik (pokazało błąd) i podpinałem ponownie-błędów nie ma.

Zastanawia mnie jedna rzecz.Po podłączeniu pod ncs widzi czujnik zmierzchu i można ustawić jego czułość,natomiast nie ma możliwości ustawień czujnika deszczu-tak jakby go nie widział.

Proszę o pomoc bo już pomysły mi się kończą. :mad2:

Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano
Witam.

Nie chcąc zakładać nowego tematu odświeżę ten.

Mam problem z czujnikiem deszczu/zmierzchu w swojej e46.

Światła się włączają,ale wycieraczki już nie chcą drgnąć w trybie auto-działają na zwykłej czasówce.

Podłączałem inpe,dis-a,kodowałem inicjalizowałem i nic.Błędów nie widzi. :roll:

Odpinałem czujnik (pokazało błąd) i podpinałem ponownie-błędów nie ma.

Zastanawia mnie jedna rzecz.Po podłączeniu pod ncs widzi czujnik zmierzchu i można ustawić jego czułość,natomiast nie ma możliwości ustawień czujnika deszczu-tak jakby go nie widział.

Proszę o pomoc bo już pomysły mi się kończą. :mad2:

Dzięki i pozdrawiam.

kolego ja się też z tym borykałem inpą, disem i nic ,są normalne czasówki i dałem sobie już z tym spokój

Opublikowano

Tylko wkurza mnie jak coś jest a nie działa.

Jeszcze popróbuję.

Na inpie wyskakuje mi coś takiego.Starałem się to rozkminić,ale nie mam pojęcia w czym rzecz :oops:

http://i59.tinypic.com/ix6o9k.jpg

Czyżby był problem w samym czujniku?

Opublikowano

Mnie nie podoba się jedna wartość Current Section 1.

Pobawię się jeszcze z podmianą czujnika i ponownym programowaniu itd.

Opublikowano
wszystkie 3 pozycje pokazują maksymalne wartości w pierwszych dwóch powinny się mieścić w zielonym polu a sam widzisz jak jest możliwe , że są po prostu uszkodzone
Opublikowano
podepnę się pod temat jeżeli np trzeba wymienić przednią szybę.. a posiadam czujnik deszczu i zmierzchu to czy kupując nową szybę oni to przekładają?? czy kupuje się już z czujnikami?? jeżeli przekładają to czy na szybie nie ori tylko np jakiś zamiennik dobry nie bedzie to już działać jak trzeba??
Opublikowano

Najlepiej gdyby szyba była z miejscem na czujnik i gdyby już miała wszystko zmontowane.

Można czujnik przełożyć na drugą szybę i w zakładzie gdzie montują szyby powinni sobie dać z tym radę.