Skocz do zawartości

Ziorniczek wyrównawczy /chłodzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim ! :) Mam pewien problem. W moim nie dawno kupionym e46 :norty: 318i (143km) jest pęknięty zbiorniczek wyrównawczy który przecieka. Trochę szukałem na forum ale nie znalazłem jaki zbiorniczek najlepiej kupić. Co sądzicie o takim czymś? : http://moto.allegro.pl/zbiornik-wyrownawczy-bmw-e46-x5-x3-1-8-2-0-2-5-2-8-i2917100424.html Jeśli kupie taki zamiennik to mi nie strzeli szybko? :?

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Jeśli tyko pasuje to brać. Nie jest to część ani elektroniczna ani mechaniczna więc nawet produkcja spod małych chińskich rączek spełni zadanie. Pozostaje tylko pytanie o jakość wykonania, tzn. dokładność odwzorowania położenia króćców itp. :cool2:

Edytowane przez MarkoS007

Opublikowano
Oczywiście zależy od budżetu. Ja z takowym nie miałem doczynienia, ale polecam oryginał.
Opublikowano

Dokladnie, oryginaly pekaja i ludzie specjalnie zamienniki kupuja.

Tylko zorientuj sie po tematach, moze polecany jest jakis konkretny zamiennik wolny od wady?

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za pomoc :cool2: Biorę ten
Opublikowano

na forum były również sygnały że przez niektóre zamienniki były problemy ze spasowaniem i kontrolką płynu, ale ja sam tego nie przechodziłem.

jeśli mój oryginał wytrzyma też 12 lat, nie mam nic przeciwko :)

Opublikowano
Pytanie czy czujnik do płynu da się zabudować. W zamiennikach tych tańszych z chin często brakuje takich szczegółów.
Opublikowano
Mam zbiorniczek od tego sprzedawcy i śmigam na nim już kilka tysi i jest ok.Weż też u niego korek