Skocz do zawartości

E34 M50B20 520i Nie odpala na Benzynie i na LPG.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kupiłem gdzieś 2 miesiące temu BMW E34 520i z sekwencyjną instalacją LPG STAG 300. Odpała normlanie jeździła itp. Ostatnio tak z 2 tyg temu zauważyłem problemy z odpalaniem. Musieli mnie pchnąć kawałek i odpalił normalnie na rozrusznik. Ostatnio także zdawało mi się jak jechałem na benzynie, że czuć małe przerywanie. Dzisiaj chciałem jechać do kościoła i lipa nie odpaliła. Próbowałem także odpalić awaryjnie na LPG i też nic. Dzisiaj będę sprawdzał pompkę paliwa i zobaczę czy działa. Piszcie swoje opinie może coś pomoże :) Pozdrawiam.
Opublikowano
Awaryjnie na gazie czasem może nie złapać bo temperatury są niskie. Sprawdź pompkę paliwa w pierwszej kolejności, masz racje a jak jest ok to potem czy dobrze podaje prąd na cewki, czy nie ma gdzieś przebicia, posprawdzaj stan fajek, jak są spękane to wymień.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za info, zaraz zabieram się do roboty, tylko czekam, aż prostownik będę miał, żeby aku trochę podładować, bo od tego kręcenia padł troszke.
Opublikowano
a n ie masz czasem jakiegos imobilajzera dokladanego przez innego wlasciciela sprawdz czy ma iskre czy jest i pompke paliwa czy podaje PB na listwe a mozesz to sprawdic popuszczajac przewod paliwowy na wejsciu na listwe wtryskowa jak siknie to znaczy ze wacha dochodzi mozesz go zdjac calkiem i zakrecic silnikiem jak mocno siknie to znaczy ze pompa goli ale jak masz imobilajzer z firmy nou neym to on tez pompe wylancza jak sprawdzisz to napisz o efektach a i jeszcze sprawdz bezpieczniki i przekaznik pompy :norty:
Opublikowano
  • Autor
Pompka działa. Odpaliłem go awaryjnie na lpg, ale tak jakby chodził na 3 garach. Jadę właśnie po 10l beny jeszcze.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki wam za pomoc, ale pływak się zawiesił i pokazywało 20l w baku dolałem 10 l i odpalił od strzała. Dzięki wielkie i przepraszam za kłopot :) Dowiedziałem się bynajmniej, że pompka była wymieniana, bo data produkcji 07.2011r :) i umiem odpalać na gazie awaryjnie :) Pozdrawiam.
Opublikowano
Dzięki wam za pomoc, ale pływak się zawiesił i pokazywało 20l w baku dolałem 10 l i odpalił od strzała. Dzięki wielkie i przepraszam za kłopot :) Dowiedziałem się bynajmniej, że pompka była wymieniana, bo data produkcji 07.2011r :) i umiem odpalać na gazie awaryjnie :) Pozdrawiam.

Ja mam drugi pływak i to już drugi, który szaleje poniżej 20l. Raz pokazuje mi 20l, aż dopiero poniżej rezerwy spadnie, a ostatnio pokazał rezerwę, potem znowu ok 17l, a do baku weszło 65l.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
  • Autor
zalałem równe 10l i pokazuje mi teraz ok. 17l. Chyba "ten typ tak ma" :) A wcześniej pokazywało mi 20l benzyny
Opublikowano
no to tak jest niestety...taki urok i większości użytkowników życia to nie ułatwia;) przyznam szczerze że przynajmniej pół baku to miałem może z 5 razy a samochód mam 2 lata...zawsze koło 20-30 litrów trzyma sie ten stan to i pływak się przyzwyczaił ehehhe :D

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Ja mam pod nosem BP, ale jakość paliwa tam jest tak marna, że wolę przejechać trochę km i zalać na Orlenie, a jak już jadę to leje do pełna. Trochę boli po kieszenie, ale prędzej czy później i tak musiałbym wlać tą ilość paliwa :)

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321