Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
efekt jest bardzo dobry jak dla mnie. W samo południe zdjęcie z telefonu nie oddaje tego jak w rzeczywistości to wygląda (chodź mogło by minimalnie mocniej świecić).

Co do montażu to mi zajęło to 1h. Lampy prosto jest porozbierać, a same ringi montuje sie w sposób banalny.

Seba jak przepuscilem kable od ringow przez lampy? bo wlasnie zaczolem zakladac i niema nic zeby przepuscic, a dziur czy kombinowac nie bede bo pozniej syfy zaczna do lampy wpadac i brudzic.. :|

Opublikowano
Ja przepuściłem przewody nad odbłyśnikami i potem zrobiłem w tych gumach osłaniających gniazda żarówek z tyłu lampy otwory wielkości ok 5x5mm i przez nie przepuściłem na zewnątrz lampy przewody. potem to uszczelniłem klejem na ciepło i jest gitara.
Opublikowano
Ja przepuściłem przewody nad odbłyśnikami i potem zrobiłem w tych gumach osłaniających gniazda żarówek z tyłu lampy otwory wielkości ok 5x5mm i przez nie przepuściłem na zewnątrz lampy przewody. potem to uszczelniłem klejem na ciepło i jest gitara.

Masz tego zdjęcie? Jak tak to wrzuć :norty:

Opublikowano
Niestety nie mam, ale to na prawdę jest proste i jak będziesz widział rozebraną lampę przed sobą będziesz wiedział jak puścić przewody.
Opublikowano

Dzieki :cool2:

Opublikowano

U mnie ringi CCFL potrzebują tak jakby chwili, aby zaczęły świecić mocno, zaraz po zapaleniu ich są takie bo są, ale już po chwili świecą znacznie mocniej. seba1b ja bym wywalił żółtą postojówkę i zostawił tylko ringi, pokaż jeszcze foto jak wygląda całość z zapalonymi światłami do jazdy dziennej.

Swoją drogą to mógłbyś dać komuś, aby poprawił Ci spasowanie prawego błotnika bo mocno się rzuca w oczy :roll:

Opublikowano

U kazdego tak bedzie CCFL dzialal, dlatego warto inwestowac w ledy.

CCFL to nic innego niz zimna katoda albo inaczej jarzeniowka. One z czasem po prostu jak sie juz wyrobia potrzebuja tej chwili, zeby sie rozgrzac.

Niestety zywotnosc swietlowek jest duzo nizsza od LED i sa bardzo czule na ilosc wlaczen/wylaczen.

Opublikowano
Tylko moja instalacja CCFL ma zaledwie miesiąc i niewiele w tym h przejechane, ale reszta się zgadza :wink: Potrzebują chwili, ale które ledowe dadzą światło najbardziej zbliżone do CCFL białych, aby z bliska nie było widać samych ledów.
Opublikowano

A czesto ogladasz swoje auto z bliska? :)

Da sie taki efekt osiagnac na LEDach jak sa mocniej upakowane albo sie na nie nalozy material rozpraszajacy swiatlo. Przeciez np wszystkie teraz swiatla tylne sa ledowe juz, a ciaglosc linii swiatla jest zachowana.

Opublikowano

migcool

"Swoją drogą to mógłbyś dać komuś, aby poprawił Ci spasowanie prawego błotnika bo mocno się rzuca w oczy"

Wiesz co, może na zdjęciu to jest tak ujęte ale w realu jest ok. Może takie złudzenie jest bo być może klapa min niżej opada. Lala na pewno nie była puknięta z przodu więc raczej z pasowaniem wszystko jest ok.

Jedyne co w mojej Buni było nie tak to tylna klapa bagażnika była wymieniona, reszta na szczęście oryginał.

Co do tej żarówki nie będzie problemu przy ewentualnej kontroli przez policje?

I przy okazji zapytam jeszcze o jedno, możecie polecić jakieś żarówki do jazdy żeby pasowały do tych ccfl bo obecnie mam takie dość żółte i tak średnio mi sie to widzi. Ogólnie od początku jak ją kupiłem miałem zamiar wymienić ale nie moge sie na żadne zdecydować.

Opublikowano

Tungsram Sportlight, Bosch Xenon Effect. Oba zestawy nie bija po kieszeni a dobrze swieca.

Tylko nie beda Ci zyly tyle co zwykle, nie miej zludzen.

Opublikowano
A czesto ogladasz swoje auto z bliska? :)

Niby rzadko ale jak już patrzę to nie chciałbym widzieć ledów rodem z pasków ledowych jakie można kupić na allegro, a równe i klarowne o "niemocnym" natężeniu światło. Jakby udało się ze wszelkiej kombinacji ledów uzyskać efekt jak w CCFL to czemu nie, jak na razie mam CCFL i bardzo mi pod pasowały, jak padną to pomyślę czy by nie pokombinować z ledowymi, ale koniecznie z jakimś ściemniaczem bo o takim czymś już gdzieś przeczytałem.

Do seba1b:

A jazda na ringach w e46 to wydaje mi się jak jazda na xenonach typu HID, do czasu aż nie trafi się na jakąś wredną kontrolę, z tym, że CCFL zamiast postojówki aż tak bardzo się nie rzuca w oczy na ulicy jak te śmieszne HIDY.

Co do błotnika to może rzeczywiście jakieś zakłamanie na fotce skoro tak twierdzisz :wink:

Opublikowano

Ledy w odróżnieniu od ccfl z bliska wyglądają co najmniej śmiesznie w lampach ( tylko i wyłącznie moje zdanie). Natomiast ccfl z odległości ok metra jak są dobrze założone wyglądają prawie jak oryginalnie montowane, nie bije od nich tandetą.

Na temat tych 3 SMD czy jak one tam sie zwą nie wypowiem sie bo niestety nie widziałem ich na żywo.

http://img26.imageshack.us/img26/6646/dsc00239jt.jpg

Tak wygląda jak są włączone światła mijania. Muszę te żarówki wymienić kiedyś przy okazji.

Z dalszej odległości niestety ringów zewnętrznych nie widać:(

Opublikowano

Wiesz co, na moje oko to te twoje CCFL sa tak slabe, ze w ogole ich nie widac z daszlej odleglosci. Chociaz moze tak zdjecie wyszlo.

To jest wlasnie kompromis. Trzeba znalezc ringi na ledach jakies porzadniejsze a o to ciezko bo prawie wszystko Chiny :(.

Opublikowano

ja mam ringi LED mam je jako postojowki i na nich jezdze do mi swieca mocno a jak sie sciemni to wlanczam swiatła mijania tylko niemam zadnego philipsa mam zwykle zarowki zolte ale pewnie jakies zarowki kupie sobie tylko jeszcze nie wiem jakie bo te philipsa to w mgle ledwo co widac

http://moto.allegro.pl/ringi-led-smd-bmw-e36-e46-e39-e38-drl-dzienne-moc-i2841470221.html

to sa moje ringi