Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kontrolka się sama zaświeciła, auto mam już 3 lata a to kontrolke od kilku miesięcy. patrzyłem pod fotel i wszystko się wydaje być ok, napinacze nie są wystrzelone.
Opublikowano

witam. podlacze sie do tematu

e60 auto po dzwonie, poduszki wymienione i jak wykasowac blad i czym i czy jeszcze cos poza poduszkami, napinaczami i klema sie wymienia?

dzieki

• 5 lat później...
Opublikowano

WITAM o co tu chodzi . :shock: ...podpinam już drugą poduchę airbag a tu dalej błąd wywala ... czy mam wpiętą poduche czy luzno kabel itak wywala taki sam błąd bezsensu ... :shock: :shock: :shock:

dodam ze wywaloną miałem jeszcze kurtyne boczną a o niej nie ma błędu ... dziwne

6b8b3b21f95ef.jpg

c31935b066d7c.jpg

• Zasłużeni forumowicze
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam dalej mam ten problem od 8 lat czyli poduszka 5 ignition circuit ZK4 -> side airbag front left

podpinam dwie inne poduszki i dalej nic, specjalnie odpiąłem chwilowo sensow poduszki z pod fotela i błąd wywalił ze ten sensor ale po ponownym wpięciu..i kasacji... dalej mam ten sam błąd czyli :

5 ignition circuit ZK4 -> side airbag front left

to dziwne bo kurtynę boczną tez wywaloną wymieniłem ale błąd i tak dotyczy tylko poduchy w drzwiach... chyba ze czegoś nie wiem,, gdyby to była klema pirotechniczna to pewnie by był taki błąd ? czy moze uszkodził się gdzieś kabelek lub wtyk ??? jak to sprawdzić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zabezpieczenie na wtyczce jest całe? Jak tak to wymontuj konektory z niej, zaciśnij je delikatnie i połącz bezpośrednio (oczywiście zaizoluj).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

sprawdze ten wtyk ale na razie udalo mi sie pozbyć problemu zgasiłem kontrolke AIRBAG .. wyciągam bezpiecznik numer 10 i po sprawie.. mam narazie spokoj na przeglądy i kontrole policji. kontrolka gaśnie od razu po WYJĘCIU nr. 10

( i pomyśleć ze przed kazdym przeglądem czy drogówką robiłem w gacie przez 8 lat hehehe :mad2: )