Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Niepokoi mnie odgłos pracy silnika w mojej jedynce (którą zresztą niedawno kupiłem).

Mianowicie - spod maski, dobiega głos podobny do wtryskiwaczy od LPG :? Takie, równomierne cykanie.

Rozrząd grzechocze, a tutaj mam cykanie połączone jakby z odgłosem maszyny do szycia...

Czy to jest normalne? Czy może należało by wymienić napinacz (nawet profilaktycznie)?

Na komputerze żadnych błędów (pokładowym oraz diagnostycznym).

Pozdrawiam i dzięki z góry za opinię.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego nic nie piszesz co to za silnik, który rocznik auta... Co tam masz N46, N43 ?? W N46 to normalne, tak pracują wtryskiwacze.
Krzysztof
Opublikowano

Hey!

mam 120i z silnikiem N46 rocznik 2005 i dokładnie takie samo cykanie:) Jeśli Kris twierdzi że to normalka to też nie mam się o co martwić. martwi mnie za to wyciek płynu chłodniczego - powoli go ubywa - w garażu na posadzce w okolicy prawego przedniego koła pojawia sie plama tegoż płynu. Przy odpaleniu kiedy z nadmuchu dmuchnie ciepłe powietrze toczuć zapach płynu. Spotkał się ktoś z czymś takim? Może to jakaś standardowa usterka...nie mam kanału i ciężko jest stwierdzić skąd to cieknie...

Pozdrawiam!

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano

Mam 120i z 2004r. (150KM).

Dziwne, ale skoro mówicie że tak to pracuje to ok. Jak usłyszalem pierwszy raz, to zapytałem gdzie jest butla :] bo słychac autentycznie jak wtryski do LPG (i to berdzo głośne). Mam jeszcze kilka pytań, ale to na oddzielny temat. Pozdro