Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymieniłem niedawno szybę czołową w moim BMW, zamówiłem szybę pod sensor i po wymienia nie mam w ogóle czasówki. Sensor jest dobry bo pojechałem na myjkę i lałem wodę na szybę i sensor ustawiony był najczulej czyli to pokrętło na dźwigni od wycieraczek w najwyższej pozycji to co jakiś czas przetarło szybkę kiedy w takim ustawieniu wycieraczki powinny wycierać bez przerwy.

Pojechał w miejsce gdzie wymieniałem szybę i chcą jeszcze raz wymienić mi jakiś żelek pod sensor.

Opublikowano
Ja miałem 2 razy wymienianą szybę, sensor nie był wymieniany i nigdy nie udało mi się go uruchomić. Jak mi trzeci raz uszkodzili szybę to kupiłem oryg. używaną szybę bmw wraz z sensorem ( koszt 200pln) i problem z sensorem się zakończył. Wg Bmw należy zainstalować wraz z nową szybą nowy sensor.
Opublikowano

Co to za bzdura ze z nową szybą trzeba nowy sensor !!! Sensor jest to osobny element czujnika deszczu który sciąga się podczas wymiany szyby itd..

natomiast element optyczny jest na stałe montowany do szyby i jak kupujesz szybę to odrazu z tym elementem. Potem tylko montujesz czujnik do ele. optycznego i wszystko musi śmigać - czasami trzeba powtórnie aktywować go kompem ( inpa, dis...)