Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Krótka historia auto dostało strzała i drzwi kierowcy szły do wymiany :cry:. Znalazłem drzwi w kolorze i kazałem poprzekładać graty z moich(oczywiście te które się nadają :wink: ). I pojawił się problem po założeniu. Centralny zamek w tych drzwiach działa odwrotnie. Kiedy reszta się zamyka tutaj cycek wyskakuje i na odwrót. Co może być przyczyną? Druga sprawa to poduszki. Wszytko odbywało się na wyłączonym aku. a mimo wszystko wyskakuje teraz błąd. Czy wystarczy go skasować czy to może być coś na kablach. I ewentualnie czy można jeździć z tym błędem, czy może poduchy sobie wystrzelą . Za wszelkie rady z góry dzięki :) .
Opublikowano

poduszki same nie wystrzelą (chociaż takie przypadki znam że bez powodu poduszka strzela)

Z błedem można jeździć ale podczas wypadku nie odpalą.

Najlepiej odczytać czego dotyczy błąd poduszek i wtedy będzie wiadomo. Być może wystarczy tylko skasowanie.

Jakoś kable/wtyczka do tego zamka w drzwiach nie założyliście odwrotnie ?

szukam
Opublikowano
Witam. Osobiście przy tym nie byłem, a graty przekładał jak widać "fachowiec". Stąd moje pytanie do kogoś kto może dłubał przy drzwiach. Jak tam wygląda zamek? Czy to źle podłączone kable czy może cięgna. Wiem że to gdybanie i podpięcie pod kompa rozwiąże sprawe. Ale jeśli był rozłączony akumulator to błąd mógł i tak zaistnieć tak jakbym to robił na podłączonym czy to może ewidentnie coś jest nie tak podłączone :wink: .
Opublikowano
Nie da się źle podłączyć wtyczek w zamku drzwi ani cięgna - zabezpieczenie konstrukcyjne. Może wadliwy zamek albo drzwi z anglika, choć nie wiem czy to ma znaczenie. Poduszka może palić się po odpaleniu klemy pirotechnicznej...