Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujący problem wczoraj gdy już wyłączyłem silnik to po chwili coś strzeliło w silniku okazało się, że to zbiornik na płyn do chłodnicy pękła obudowa. Dlaczego nie zadziałał zawór bezpieczeństwa za dobrze się nie orientuję w tej kwestii mógłby mi ktoś wytłumaczyć przyczyny? Strzeliło dość głośnio i wylał się cały płyn ze zbiornika.

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano
Poszukaj na forum, te zbiorniki wadliwe są. Ja doczytałem za późno i zakupiłem nowy oryginalny.. więc nie znam dnia ani godziny.. Na forum było też o tym ,że to wina korka.
Ar­mia ba­ranów, której prze­wodzi lew, jest sil­niej­sza od ar­mii lwów pro­wadzo­nej przez ba­rana.
Opublikowano
Wpisz w wyszukiwarkę ZBIORNIK WYRÓWNAWCZY, albo ZBIORNICZEK WYRÓWNAWCZY... i życzę miłej lektury w czytaniu :)
Ar­mia ba­ranów, której prze­wodzi lew, jest sil­niej­sza od ar­mii lwów pro­wadzo­nej przez ba­rana.
Opublikowano
Możesz kupić korek do zbiorniczka, który utrzymuje mniejsze ciśnienie.

gdzies tam wyczytalem ze jezeli ma sie korek do 2 bara i wstawi np 1.4 bara to poprzez inne cisnienie w ukladzie bedzie ubywalo plynu chlodniczego. nie moge teraz znalezc dlaczego ale ktos to ladnie wytlumaczyl gdzies.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.