Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie zablokowały mi sie drzwi przednie pasażera w e39, klamka wewnętrzna działa podnosi rygiel w drzwiach i nie opada lecz nie można ich otworzyć z zwenątrz ani wewnątrz .

rygiel reaguje na pilota i na klamkę wewnątrz czyli wychodzi na to zę siłownik działa! miał może ktoś taki przypadek i jak sobie z tym poradzić nie rozwalająć tapicerki!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj docisnąć drzwi od zewnątrz, i niech ktoś od środka próbuje otwierać.

Czasem działa.

Opublikowano
mam to samo u siebie tylko że z tyłu w lewych. raz na 50 zadziała i otworzy z tego co wyczytałem to prawdopodobnie coś z kostką odpowiadającą za otwieranie drzwi, podobno znajduje sie za schowkiem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale kolega mówi że rygiel zamyka i otwiera, więc to raczej nie to.

Prędzej coś z linkami, ew z dźwignią przy samym zamku.

Linki z wiekiem lubią się urywać, ew pęka pancerz i drzwi nie da się otworzyć.

Jest jeszcze opcja wykręcić samą klamkę wewnętrzną i pociągnąć np kombinerkami za linkę, jak drzwi puszczą, to zdejmujemy boczek (żeby nie było że znów je zatrzaśniemy) i szukamy przyczyny problemów z otwieraniem.

Opublikowano
No tak żeby zdjąć kłamie to trzeba ja odbezpieczyc os strony słupka jak w e34 czyli wychodzi na to że bez prucia klamki czy boczka sie nie obejdzie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przeczytaj proszę jeszcze raz co napisałem.

Demontujesz klamkę WEWNĘTRZNĄ, nie tą od pola.

Wyciągasz zaślepkę śrubki, potem wykręcasz śrubkę, wychodzi klamka, potem wypinasz linke, i gotowe.

Nie wiem w czym widzisz problem.

Jak będziesz miał linkę na widoku, możesz bezpośrednio za nią czymś pociągnąć, nie ogranicza cię skok dźwigni klamki.

Opublikowano
Witajcie zablokowały mi sie drzwi przednie pasażera w e39, klamka wewnętrzna działa podnosi rygiel w drzwiach i nie opada lecz nie można ich otworzyć z zwenątrz ani wewnątrz .

rygiel reaguje na pilota i na klamkę wewnątrz czyli wychodzi na to zę siłownik działa! miał może ktoś taki przypadek i jak sobie z tym poradzić nie rozwalająć tapicerki!!

Ja miałem dzisiaj po wczorajszych dziennych opadach deszczu i nocnym mrozie. Wystarczy wstawić auto do ciepłego garażu lub nagrzać w środku, wtedy odpuszcza.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
no nic nie daje wymontowanie wewnętrznej klamki i próba otwarcia poprzez linke. A samochód stoi w ciepłym garażu od tygodnia i sobie powoli dłubie! jestem coraz bardziej skłonny do tego że zapadka w zamku sie rozwaliła i zablokowała.
Opublikowano
dobra moduł namierzony wyciągnięty i podłączony drugi i nic z tego Masakra a w dodatku dmuchawa przestała działać na szybkich obrotach został tylko wolny bieg
Opublikowano
no drzwi sie otworzyły wyciągnełem uszczelke od środka ze słupka i zaczełem ruszać drzwiami otworzyły sie a ponadto zamek rozwalony nie odbija wogóle jakaś zapadka sie rozpadła ale problem z głowy. Dziękuje wszystkim za pomysły!